Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σήμερα η τελετή απονομής του πρώτου πανευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο μνημείο της Ροτόντας.
Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην τελετή απονομής στις 18.30.
Το βραβείο απονέμεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της ΕΕ, Erasmus και θα παραλάμβανε δια ζώσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία ωστόσο έκανε γνωστό πως θα συμμετάσχει στην τελετή της βράβευσης μέσω βίντεο.
Πριν τρεις ημέρες η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε με βίντεο στο λογαριασμό της στο Twitter, την αναβολή της επίσκεψής της στην Ελλάδα λόγω καραντίνας καθώς είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID.
Το βραβείο θα παραλάβει εκ μέρους της ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» «γεννήθηκε» από μια ιδέα κορυφαίων προσωπικοτήτων της Ευρώπης και θα απονέμεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη σ’ έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό θεσμό ή προσωπικότητα.
Στόχος είναι η προώθηση της συνειδητοποίησης των ιστορικών και πολιτισμικών αλληλεξαρτήσεων των λαών της Ευρώπης
«Πίσω απ’ αυτή την ιδέα είναι σαφής η ανάγκη που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη να ανατρέξουμε στις κοινές ρίζες μας, τις κοινές αρχές και αξίες που πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, ώστε με τον τρόπο αυτό να κάνουμε ισχυρότερους τους δεσμούς ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς», επισήμανε ο κ. Ανδρεάδης.
(sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist
- Υποκλοπές μέσω του Predator: Στις 11/12 η δευτεροβάθμια δίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών
- e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών προσμέτρησης χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, σε πάνω από 1.000 συνταξιούχους
- Όπως με τον COVID; Πρόταση της Μελόνι στην ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κρίση
- Λίρα με το όνομα King Charles πουλήθηκε… 56 φορές πιο ακριβά λόγω «σπανιότατου» σφάλματος
- Οι 3 πανέμορφες γάτες που έχουν γίνει φαινόμενο! Χαμός όπου εμφανίζονται, vid









