Παρέμβαση θα κάνουν επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα Marianna Trias, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.
Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα του Υπουργείου Υγείας στο Facebook.
Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσουν τις ευπαθείς ομάδες που θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο κατά προτεραιότητα, αλλά και τις ειδικές οδηγίες που θα πρέπει να ισχύσουν φέτος σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.
Την περασμένη Παρασκευή, πάντως, η πρόεδρος κ. Θεοδωρίδου έσπευσε να ξεκαθαρίσει με αφορμή δηλώσεις που έγιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τη υποχρεωτικότητα διενέργειας τεστ για τον κορονοϊό Sars-CoV-2, ότι “η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, σύμφωνα και με τις συστάσεις Διεθνών Οργανισμών και Επιστημονικών Φορέων“.
Η έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των αντιγριπικών εμβολίων θα ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.
Κάθε ιατρική συνταγή, που περιέχει αντιγριπικό εμβόλιο, εκδίδεται αυστηρά βάσει των οδηγιών του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών και είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική.
Χειρόγραφη συνταγογράφηση αντιγριπικών εμβολίων θα γίνεται μόνο στις εξής περιπτώσεις:
Α) Ασφαλισμένοι φορέων που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.
Β) Πολίτες (τουρίστες) από χώρες εκτός Ευρωπαϊκές Ένωσης καθώς και οι Ευρωπαίοι πολίτες που δεν
κατέχουν ΕΚΑΑ (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας)
Γ) Μετανάστες, που για διάφορους λόγους δεν έχουν αποκτήσει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό
Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ)
dikaiologitika/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: «Καταρρίψαμε μαχητικό με προηγμένο σύστημα» – Αεροσκάφη των ΗΠΑ ψάχνουν για τον πιλότο, Vid
- Ζητά… χρόνο τώρα ο Τραμπ: «Μπορούμε να ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ, παίρνοντας το πετρέλαιο»
- Άμπου Ντάμπι: Δώδεκα τραυματίες από θραύσματα έπειτα από αναχαίτιση επίθεσης από αέρος
- Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενο και τρίτο άτομο
- Μακρόν: «Πρέπει να χτίσουμε μία Νέα Τάξη» – Vid
- Άνδρας σε παραλία… ορμάει πάνω σε λευκό καρχαρία! Αυτός είναι ο λόγος, vid
- Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση καταρρέει
- Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα
- Το Κίεβο λέει πως η Ουκρανία αποτέλεσε στόχο σχεδόν 500 ρωσικών drones και πυραύλων
- Άκης Σκέρτσος: Τι μένει καθαρά στην τσέπη ενός νέου εργαζόμενου μετά τα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων









