«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρόληψη, παρόλο που πέσαμε έξω γιατί δεν εφαρμόσαμε τα μέτρα εγκαίρως», τόνισε, μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.
«Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη» υπογράμμισε η κ. Λινού και ανέφερε ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με σύναισε και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».
Η καθηγήτρια, επιπλέον, επεσήμανε ότι πρέπει «να προσπαθήσουμε άμεσα και να μην περιμένουμε την άλλη Δευτέρα για να λάβουμε μέτρα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να λάβουμε μέτρα σήμερα».
Ανέφερε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τα κρούσματά μας με αυτά άλλων χωρών, καθώς σε κάθε χώρα παίζει ρόλο ο πληθυσμός, η ιχνηλάτηση που γίνεται, καθώς και τα τεστ που διενεργούνται και υπογράμμισε ότι «το θέμα είναι να βλέπουμε αναλογικά τις εισαγωγές στις ΜΕΘ και τους θανάτους και όχι τα κρούσματα».
Αναφερόμενη και στο γεγονός ότι στη Μαδρίτη κατέβασαν στον δρόμο τον στρατό, η κ. Λινού είπε ότι «αν είχαμε κατεβάσει τον στρατό στα ΜΜΜ, ενδεχομένως και να είχαμε αποτρέψει κάποιους θανάτους». «Εξάλλου, δεν θα μας κόστιζε τίποτα και θα έδινε και το μήνυμα “προσέξτε” στον κόσμο», πρόσθεσε.
(protothema – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες! Μαθήτρια παγιδεύτηκε σε κομμάτι πάγου σε ποτάμι της Ρωσίας (BINTEO)
- Ανακαλύφθηκε ειρωνικό μήνυμα 2.000 ετών στα αρχαία Ελληνικά σε σφαίρα σφεντόνας (Photo)
- Οι Βρετανοί δίνουν τις βάσεις τους στις ΗΠΑ για να βομβαρδίζουν το Ιράν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 24/3 και 25/3 στην Αθήνα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση
- ΑΑΔΕ – Πάντειο – ΕΑΠ: Σύμπραξη για την Εκπαίδευση και την Έρευνα στη Δημόσια Διοίκηση
- Χρ. Δήμας: Εντείνονται οι εργασίες στη Διώρυγα της Κορίνθου με στόχο να ανοίξει τον Ιούλιο
- Ο μεγάλος σύμμαχος του Πούτιν γνωστοποίησε πως έρχεται «μεγάλη συμφωνία» με τον Τραμπ
- Χειροπέδες σε 48χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου – Έκανε χρήση ναρκωτικών λίγο πριν τη μεταφορά μαθητών
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2026 – 2027
- ΙΣΑ: Καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των γιατρών – Καλούνται να φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν ακόμη εισπράξει









