παρά το γεγονός ότι χθες, Τετάρτη, ορκίστηκε αιφνιδιαστικά, καταγγέλλοντας τα “παραποιημένα αποτελέσματα” των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου και “την απουσία κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησής του”, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
“Οι εκλογές της 9ης Αυγούστου δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες. Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τα παραποιημένα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια η λεγόμενη ‘ορκωμοσία’ της 23ης Σεπτεμβρίου και η νέα εντολή την οποία ζητεί ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμότητα”, και “είναι ευθέως αντίθετες με τη βούληση μεγάλου μέρους του λαού της Λευκορωσίας”, τόνισε ο Μπορέλ σε ανακοίνωσή του.
Ο Λουκασένκο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, ορκίστηκε αιφνιδιαστικά χθες, Τετάρτη, μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της 9ης Αυγούστου. Σε αυτές υποστηρίζει ότι κατήγαγε σαρωτική νίκη, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για μαζική νοθεία.
Αμέσως μετά τη χθεσινή ορκωμοσία η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία κάλεσε να ξεκινήσει εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάνω από 480χιλ. αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί από το 2024 στην Ελλάδα
- Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ στη δίκη των Τεμπών
- Η Ασία υφίσταται τις σοβαρότερες επιπτώσεις του πολέμου στην Μέση Ανατολή
- Έπεσε πάνω του ηλεκτροφόρο καλώδιο! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Αμερικανός Υπ. Πολέμου: Οι επόμενες μέρες στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή θα είναι καθοριστικές
- NASA: Αύριο μετά τα μεσάνυχτα η ιστορική επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη
- Τραμπ σε Ευρωπαίους: «Μάθετε να πολεμάτε μόνοι σας, τέρμα η βοήθειά μας»
- Μιχαηλίδου: Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Πιερρακάκης: Το Δημόσιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις στην τραγωδία των Τεμπών
- Καύσιμα: Από αύριο η επιδότηση στο diesel, προσεχώς για… fuel pass









