Το πρακτορείο Lenta.ru δημοσίευσε μία αναφορά του στην οποία συγκέντρωσε δεδομένα από διάφορους αναλυτές για να καταλήξει στο συνολικό αριθμό των ενεργών αρμάτων του Ρωσικού Στρατού.
Ο συνολικός αριθμός των αρμάτων διαφόρων τύπων που επιχειρούν με το Ρωσικό Στρατό είναι 2685. Από αυτά τα άρματα, τα 1200 έχουν κατασκευαστεί μετά το 2000 επομένως, ένα ποσοστό της τάξης του 45% του συνολικού αρματικού δυναμικού είναι σχετικά σύγχρονο.
Τα τελευταία χρόνια που οι παραδόσεις νέων και αναβαθμισμένων αρμάτων αυξήθηκαν, οι Ρώσοι δημιούργησαν 39 νέα τεθωρακισμένα τάγματα με τα 32 από αυτά να τοποθετούνται στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια και τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια. Κάποια από τα τάγματα της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας πήραν μέρος και στον αγώνα των Ρώσων αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία το 2014-15.
Η Ρωσική βιομηχανία έχει αυξήσει την παραγωγή της και ενδεικτικό γεγονός αποτελεί ότι την περίοδο 1998-2010, παραδόθηκαν στο Ρωσικό Στρατό 150 αναβαθμισμένα Τ-72ΒΑ και Τ-80 U-E1 ενώ την περίοδο 2011-2020 παραδόθηκαν 600 Τ-72 Β3, περισσότερα από 300 Τ-72Β3Μ και 60 Τ-80 BVM. Η παραγωγή έβγαλε επίσης και τα Τ-90 Α τα οποία πλέον έχουν σταθερή γραμμή παραγωγής ( μερικά δόθηκαν και στη Συρία) και το Τ-14 Armata παράγεται ήδη και μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσει την ένταξή του σε υπηρεσία με το Ρωσικό Στρατό. Οι Ρώσοι στηρίζουν πολλά στην εξαγωγική έκδοση του Τ-14 το οποίο θα έχει την κύρια προσοχή τους τη δεκαετία που διανύουμε.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ρωσικός Στρατός έχει τεράστιο απόθεμα από άρματα της σοβιετικής εποχής τα οποία παραμένουν σε αποθήκευση στις αχανείς εκτάσεις της Σιβηρίας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από μία επί τόπου συντήρηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπαράζ ελέγχων από ΑΑΔΕ: 5,6 εκατ. € αδήλωτες συναλλαγές και 50.000 παραβάσεις στο 1ο τρίμηνο 2026
- Έγινε ρουτίνα! Τρομακτικές ομοιότητες των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη









