Στα όριά της η Λέσβος: Τι γίνεται με τη νέα δομή (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκρηκτική και δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο.

Έξι μέρες μετά τις δύο πυρκαγιές που κατέκαψαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην Μόρια, στο οποίο διέμεναν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, το πρόβλημα της στέγασης δεν λύθηκε.

Όπως αναφέρει το megatv, επί έξι διαδοχικές μέρες, πρόσφυγες και μετανάστες όλων των ηλικιών, κατέκλεισαν τους δρόμους του νησιού, και κοιμόντουσαν στις γωνίες τους. Οι εικόνες ανθρώπων να κοιμούνται και μεταξύ των τάφων ήταν συγκλόνιστικές.

Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες στο παλαιό σκοπευτήριο του Καρά Τεπέ, όπου αναμένεται να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής, μόνο 500 άτομα έχουν δεχθεί να μεταβούν στην υπό διαμόρφωση δομή φιλοξενείας.

Κι αυτό, διότι, μια ομάδα Αφγανών, πιέζει και απειλεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να μη δεχθούν να εγκατασταθούν στη νέα δομή, ώστε να οδηγηθούν στην ενδοχώρα και ενδεχομένως στο εξωτερικό.

Τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας, ενώ πολλές είναι και οι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Εξάλλου, οι εθνοτικο-θρησκευτικές διαφορές μεταξύ τους, είχαν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα από την συμβίωσή τους στη Μόρια.

Χθες, μάλιστα, σε συμπλοκή δύο αλλοδαπών, ο ένας μαχαίρωσε τον αντίπαλό του. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, ενώ αυτός που μαχαιρώθηκε είναι εκτός κινδύνου.

Τέλος, η τοπική κοινωνία, η οποία όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε δυσανάλογα το βάρους του ζητήματος έχει φθάσει στα όριά της.

Σημειώνεται πως όλες οι επιχειρήσεις του νησιού είναι κλειστές από την Πέμπτη, με τη Λέσβο, να είναι σε κατάσταση εκτάκτων συνθηκών.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί