Ο 46χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του, στην πρώτη επίθεση καρχαρία στην περιοχή τα τελευταία 60 χρόνια.
Ο Nick Slater, 46 ετών, βρισκόταν στην παραλία Greenmount της Coolangatta – ένα πολύ γνωστό σημείο σερφ – όταν ένας καρχαρίας τον δάγκωσε στο πόδι και τον τράβηξε μέσα στη θάλασσα.
Οι κοντινοί σέρφερ που είδαν την επίθεση έσπευσαν προς το σημείο για να προσπαθήσουν να τον σώσουν και τον βρήκαν να επιπλέει σε ρηχά νερά δίπλα στη σανίδα του. Τον έβγαλαν στην ακτή και έλαβε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς πέθανε στο σημείο. Οι αρχές έκλεισαν ένα τμήμα των παραλιών σε έκταση 18 χιλιομέτρων (11 μίλια) την Τετάρτη για να πραγματοποιήσουν έρευνες με ελικόπτερο και τζέτ σκι για τον καρχαρία, που αναφέρθηκε ότι ήταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας τριών μέτρων.
“Μόλις μάθουμε ότι ο καρχαρίας δεν βρίσκεται κοντά ή τον έχουμε εντοπίσει, τότε η παραλία θα ανοίξει ξανά”, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Τομ Τέιτ. Ένας μάρτυρας είπε στην εφημερίδα Courier Mail ότι ο Slater είχε δαγκωθεί στο πάνω μέρος του ποδιού.
Ένας σέρφερ που παρείχε βοήθεια, ο Jade Parker, είπε ότι υπήρχε ένα μεγάλο σημάδι στη σανίδα. «Ήταν πιθανώς περίπου η ίδια περιφέρεια με μια μπάλα του μπάσκετ… και υπήρχε ακόμη ένα δόντι πάνω, το οποίο έπρεπε να αφαιρέσω», είπε στο Australian Broadcasting Corporation. Η Χρυσή Ακτή είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Αυστραλίας, δημοφιλής για τις μεγάλες παραλίες με λευκή άμμο και το σέρφινγκ.Οι παραλίες της έχουν προστατευτεί από δίχτυα ειδικά για καρχαρίες και από τη δεκαετία του 1960 και οι επιθέσεις καρχαριών ήταν σπάνιες.
Σε βίντεο από κάμερα που βρίσκεται στην ακτή καταγράφηκε η επίθεση και η προσπάθεια των άλλων σέρφερ να σώσουν τον 46χρονο.
The Australian BBC/ enikos/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε μπαρ
- Απόδειξη πως και οι δήθεν «δεξιοί» στην Ευρώπη μισούν τον Πούτιν, vid
- Ρεπόρτερ στη Συρία χτυπήθηκε από… άρμα μάχης σε ζωντανή σύνδεση, vid
- Συγκαλείται αύριο υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ
- ΕΕ: Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στο Ιράν είναι απαράδεκτη
- Μ. Θεμιστοκλέους: «Στόχος μας η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά μέσα στους επόμενους μήνες»
- Οι ΗΠΑ κατέλαβαν ακόμα ένα τάνκερ στην Καραϊβική, vid
- Ν. Παναγιωτόπουλος για ν/σ Ενόπλων Δυνάμεων: “Η ένταση των διαμαρτυριών πρέπει να μας προβληματίσουν”
- Η… δυστοπική «πλάκα» του Τραμπ με το 6G, vid
- Νέο σφυροκόπημα στο Λίβανο, vid









