Ρώσοι εισαγγελείς έδωσαν την εντολή να συλληφθεί ο υφυπουργός Ενέργειας Ανατόλι Τίχονοφ με την κατηγορία της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων, ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στο υπουργείο Ενέργειας.
Ο Τίχονοφ και άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 603 εκατομμυρίων ρουβλίων (6.695.766 εκ. ευρώ), αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής.
Ο ηλικίας 51 ετών Τίχονοφ που ασχολείτο με έργα ψηφιακής τεχνολογίας στο υπουργείο, ήταν ένας από τους οκτώ υφυπουργούς Ενέργειας, με υπουργό τον Αλεξάντρ Νόβακ.
Ο Τίχονοφ διετέλεσε επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ενέργειας (REA), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Ενέργειας, κατά το χρονικό διάστημα 2014-2019, ενώ προτάθηκε για την θέση του υφυπουργού Ενέργειας τον τελευταίο χρόνο.
Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα κονδύλια που υπεξαιρέθηκαν, προορίζονταν για την ανάπτυξη ψηφιακών συστημάτων στην Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας (REA).
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους»
- Eurovision 2026: Με Μπέτυ Μαγγίρα και Κλαυδία θα αποκαλυφθούν οι 28 φιναλίστ – Δείτε πότε
- Τα λόγια του Τραμπ για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν – Η ατάκα για τους Τόμαχοκ, vid
- Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
- Ουκρανικό ζήτημα: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα», σύμφωνα με τον Τραμπ
- Λεπτομέρειες για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη – Εντόπισαν πλήθος παραβάσεων
- «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»! Ποιούς αφορά το μήνυμα του Γκουτέρες;
- Τραγωδία στην Κρύα Βρύση Μετεώρων: Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους
- Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και προκλήσεις της επόμενης μέρας









