, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει το Βερολίνο, που διαβεβαιώνει ότι διαθέτει «στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία» για αυτό.
«Δεν έχουμε ακόμα δει αποδείξεις» για την προέλευση της δηλητηρίασης του Ναβάλνι, «αλλά θα το κοιτάξουμε», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε ο αμερικανός πρόεδρος, υποσχόμενος ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν «πολύ σοβαρά» την υπόθεση αυτή.
Πρόκειται για «τραγική» και «φρικτή» υπόθεση, σχολίασε ο Τραμπ, ενώ συμπλήρωσε ότι εάν αποδεικνυόταν ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας ευθύνεται για τη δηλητηρίαση, θα «θύμωνε» πολύ.
«Έχω υπάρξει πιο αυστηρός με τη Ρωσία από τον οποιονδήποτε, μακράν», διαβεβαίωσε εξάλλου ο Τραμπ.
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα «του τύπου Ναβιτσόκ», εξέλιξη που προκαλεί νέους σπασμούς στη σχέση με τη Ρωσία, από την οποία το Βερολίνο απαιτεί να εξηγηθεί.
Η ΕΕ, το NATO, το Παρίσι και το Λονδίνο ήδη ασκούν πίεση στη Μόσχα για την υπόθεση του Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε κώμα σε νοσοκομείο του Βερολίνου.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Στίβεν Μπίγκαν συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ για να του εκφράσει την «σοβαρή ανησυχία» της Ουάσινγκτον σχετικά «με τα ευρήματα της Γερμανίας κατά τα οποία ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με χημικό νευροτοξικό παράγοντα» και να ζητήσει η Μόσχα να συνεργαστεί σε διεθνή έρευνα.
Ο Τραμπ είπε πως αναμένει να δει την τεκμηρίωση και ότι αυτή θα επιτρέψει στην κυβέρνησή του να πάρει αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι κατανοεί τη βούληση που εκφράζεται για την ανάληψη δράσης εναντίον της Ρωσίας, πάντως επέμεινε ότι διατηρεί καλή σχέση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά πως εμπλέκεται στη υπόθεση του Ναβάλνι.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ φέρεται να διόρισε στρατιωτικό σύμβουλο τον πρώην αρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης
- Ισραήλ: Οι εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των Ισραηλινών
- Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ιαπωνίας συζήτησαν την κατάσταση στον Κόλπο
- Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του ταξιδιού του Τραμπ στην Κίνα
- Ποινική δίωξη στους τρεις Τούρκους συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ
- ΥΠΕΞ Ιράν: Γειτονικά κράτη ενθαρρύνουν τις δολοφονίες Ιρανών
- Ξεκινά η Πιλοτική λειτουργία της Ψηφιακής Τράπεζας Γης
- ΠΟΥ για Ιράν: Έξι νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί λόγω του πολέμου
- Μαύρη Θάλασσα: Ο Γεραπετρίτης έθεσε το θέμα της επίθεσης σε ελληνικό πλοίο στην Ε.Ε.








