που κατέρρευσε από την τεράστια έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, μια ημέρα μετά τον εντοπισμό εκεί ίχνους ζωής.
Ομάδα εργατών απομάκρυναν τεράστιους όγκους τσιμέντου στο σημείο εκείνο ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Το κτίριο, όπου διενεργούνται οι έρευνες, στέγαζε ένα μπαρ στο ισόγειό του.
Στην σωστική ομάδα μετέχουν εθελοντές από την Χιλή και τον Λίβανο αλλά και μέλη της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας της χώρας.
Χθες μια διασωστική ομάδα με έναν σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από το κτίριο αυτό στην περιοχή Γκεμαγίζε της Βηρυτού, μια από τις συνοικίες της λιβανέζικης πρωτεύουσας που δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα από την έκρηξη.
Η καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου που ρήμαξε την πόλη, σκότωσε περίπου 190 ανθρώπους. Οι αρχές δήλωσαν ότι προκλήθηκε από περίπου 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας που στοιβάζονταν επί χρόνια σε επισφαλείς συνθήκες σε μια αποθήκη του λιμανιού.
Η έκρηξη γκρέμισε ολόκληρες γειτονιές, κατέστρεψε κτίρια και τραυμάτισε 6.000 ανθρώπους.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτική υποδομή των Χούθι στο λιμάνι Χοντέιντα
- Εθνική Λυρική Σκηνή: Αποθέωση στην Κίνα για την “Τραβιάτα” του Βέρντι – Δείτε βίντεο
- Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της υγείας
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού