Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ακυρώνει τη νομοθεσία που προβλέπει μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ και πλέον επιτρέπεται η σύναψη εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας WAM.
Το διάταγμα του προέδρου Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν έχει στόχο “να στηρίξει τη διμερή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία διμερών σχέσεων”, ανέφερε το WAM.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Εl Al σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και του Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσας των Εμιράτων, μεταφέροντας ισραηλινή αντιπροσωπεία και υψηλόβαθμους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Οι ΗΠΑ μεσολάβησαν για τη σύναψη συμφωνίας στις 13 Αυγούστου για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Εμιράτων και Ισραήλ.
Μεταξύ των συμβούλων αυτών θα είναι και ο Τζάρεντ Κούνσερ, γαμπρός του Τραμπ. Η πτήση θα αναχωρήσει στις 31 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία: Επικρίνουν δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο ΥΠΕΞ
- Πούτιν: Οι σχέσεις μας με την Ευρώπη βρίσκονται σε κρίση – Εκείνοι στήριξαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, vid
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου
- Πιερρακάκης: Οι επιπτώσεις της κρίσης αρχίζουν ήδη να γίνονται αισθητές στην πραγματική οικονομία
- Τραμπ: Ήμουν ο μόνος πρόεδρος που έκανε γνωστικό τεστ, vid
- Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα ο ισλαμιστής ηγέτης της Συρίας
- Μεταναστευτικό: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για πραγματικό κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής στον Λίβανο
- Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Στο τέλος η αλήθεια θα βγει
- Viral το… φλερτ του Τραμπ σε ζωντανή σύνδεση: «Είσαι ακόμα πιο όμορφη», vid
- Πότε θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ σε 987.379 δικαιούχους









