Κατασκοπεία αμερικανικού αεροσκάφους U-2 σε άσκηση του Κινεζικού Ναυτικού

Έξαλλοι έγιναν οι Κινέζοι με την κίνηση των Η.Π.Α. να αποστείλουν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος τους τύπου U-2 πάνω από τον εναέριο χώρο περιοχής που είχε δεσμεύσει το Κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό. Πιο συγκεκριμένα, το Κινεζικό Υπουργείο Αμύνης ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μία ωμή πρόκληση από πλευράς Η.Π.Α. οι οποίες παραβίασαν με αυτόν τον τρόπο τους  […]

Έξαλλοι έγιναν οι Κινέζοι με την κίνηση των Η.Π.Α. να αποστείλουν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος τους τύπου U-2 πάνω από τον εναέριο χώρο περιοχής που είχε δεσμεύσει το Κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό.

Πιο συγκεκριμένα, το Κινεζικό Υπουργείο Αμύνης ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μία ωμή πρόκληση από πλευράς Η.Π.Α. οι οποίες παραβίασαν με αυτόν τον τρόπο τους  κανόνες ασφαλείας αλλά το σύμφωνο κατανόησης, κείμενα στα οποία έχουν συμφωνήσει και υπογράψει από κοινού και οι δύο πλευρές όσον αφορά τις κινήσεις τους στον Ειρηνικό.

Οι Κινέζοι πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή ευθύνης της Βόρειας Διοίκησης του Κινεζικού Ναυτικού και η οποία αφορούσε αυτή την περιοχή:

στην οποία εισήλθε το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Αρχικά οι Η.Π.Α. ούτε επιβεβαίωσαν, ούτε όμως διέψευσαν το περιστατικό αλλά, λόγο της μήνης των Κινέζων, δημοσιεύτηκε χθες μία εκ των αεροφωτογραφιών που τράβηξε το αμερικανικό κατασκοπευτικό U-2  και η οποία δείχνει την εκτόξευση ενός πυραύλου από Κινεζικό πολεμικό πλοίο στην Κίτρινη θάλασσα.

Η Κινεζική πλευρά δηλώνει ότι θα απαντήσει σε αυτή την ωμή πρόκληση δηλαδή, οι Κινέζοι ίσως αποστείλουν για κατασκοπεία δικά τους drone μακράς εμβέλειας προς τις αμερικανικές ομάδες μάχης. Εκεί όμως είναι πιθανό να εκτεθούν οι αδυναμίες των συστημάτων αυτών και οι Κινέζοι δεν επιθυμούν να φανερώσουν τυχόν αδυναμίες των συστημάτων τους στις Η.Π.Α.

Συνολικά, το Κινεζικό Ναυτικό εκτέλεσε τις τελευταίες μέρες 4 ασκήσεις ενώ το USN μαζί με τους συμμάχους του έχει εκτελέσει όλο το προηγούμενο διάστημα ισάριθμες με το θερμόμετρο να συνεχίζει να ανεβαίνει στις θάλασσες ανοιχτά της Κίνας.

ΦΩΤΟ: USAF

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί