Τις τελευταίες ημέρες πριν από την τελική απόφαση του Μπάιντεν για την υποψήφια αντιπρόεδρο, αρκετά προβεβλημένα στελέχη των προοδευτικών εντός του Δημοκρατικού Κόμματος έλεγαν σε ιδιωτικές συζητήσεις πως ήλπιζαν στην επιλογή μιας υποψήφιας για την αντιπροεδρία που θα διασφάλιζε ότι οι προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών το 2024 θα είναι όσο γίνεται πιο ανοικτές, με την προϋπόθεση ότι ο Μπάιντεν δεν θα είναι υποψήφιος για μία δεύτερη προεδρική θητεία.
Έτσι, αντί να επιλεγεί κάποια όπως η βουλευτής των Δημοκρατικών Κάρεν Μπας, που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, ή η Σούζαν Ράις, που δεν έχει διεξαγάγει ποτέ προεκλογική εκστρατεία για αιρετό αξίωμα, ο Μπάιντεν προτίμησε την 55χρονη γερουσιαστή, που έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, όταν η ίδια θα είναι υποψήφια.
Η Χάρις θεωρείται ήδη από αναλυτές το φαβορί για τις επόμενες προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών όποτε αυτές διεξαχθούν, είτε το 2024, είτε το 2028.
Οι προοδευτικοί δηλώνουν ότι αυτό σημαίνει πως οι ίδιοι θα έχουν αποκλειστεί από το Λευκό Οίκο για μία δεκαετία ή και ακόμη περισσότερο.
“Είναι πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά σε μία 12χρονη παρουσία νεοφιλελεύθερης εξουσίας στο Δημοκρατικό Κόμμα, εξαιτίας του φάσματος ενός πολύ νεαρού και φιλόδοξου –όπως είναι οι περισσότεροι πολιτικοί– προσώπου στο ψηφοδέλτιο”, δήλωσε ο Νόρμαν Σόλομον συνιδρυτής της αριστερής ομάδας RootsAction.org. “Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος,” συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πηγή: POLITICO/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









