Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η σχετική ενημέρωση μάλιστα δεν θα γίνει δια ζώσης -όπως συνηθίζεται- στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά τηλεφωνικώς.
Όπως είναι φυσικό επί τάπητος θα τεθεί η κατάσταση με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε βάθος μεγαλύτερο των 20 ναυτικών μιλίων.
Ήδη από τις πρώτες ώρες της κλιμάκωσης χθες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, συνεδρίασε εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο , ενώ εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μασκ ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων το 2026
- Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
- «Αρκετά πια»! Ο Μεντβέντεφ ζήτησε εδώ και τώρα σκληρά αντίποινα κατά του Ουκρανονάτο
- Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ
- Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη με παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν









