Σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό δυστύχημα με ινδικό επιβατικό αεροσκάφος, ενώ 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα αεροσκάφος της Air India Express που επαναπάτριζε Ινδούς, εγκλωβισμένους λόγω της πανδημίας σε άλλες χώρες, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα δύο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης στην πόλη Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ).
Στο Boeing-737 που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι επέβαιναν συνολικά 190 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 νήπια.
#Update | #AirIndia express flight from Dubai crash lands at calicut 191 passengers on board fuselage broken apart, casualties expected, Airplane has broken in to 2 pcs
— Economic Times (@EconomicTimes) August 7, 2020
Track latest news updates here https://t.co/mq8kOjTUaR pic.twitter.com/8M0yXC5VED
Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι διασώστες ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ βρέχει καταρρακτωδώς. Η άτρακτος του αεροπλάνου έσπασε σε τουλάχιστον δύο κομμάτια.
«Δυστυχώς, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συλλυπούμαι τους συγγενείς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Χαρντίπ Σινγκ Πούρι, σε ανάρτησή του στο Twitter.
Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν τραυματιστεί και οι 15 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η σημερινή συντριβή είναι το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση.
#BREAKING: An @airindiain plane skidded during landing at Karipur Airport, Kozhikode pic.twitter.com/jFRsKMTOeN
— Bangalore Mirror (@BangaloreMirror) August 7, 2020
Ο Πούρι ανέφερε ότι η επιχείρηση διάσωσης έχει ολοκληρωθεί και όλοι οι επιβάτες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Νωρίτερα η αστυνομία έκανε λόγο για τέσσερις εγκλωβισμένους. Τα τοπικά κανάλια έδειξαν εικόνες με τους επιβάτες –ορισμένοι ήταν ακίνητοι πάνω σε φορεία– να μεταφέρονται σε νοσοκομεία από τραυματιοφορείς που φορούσαν μάσκες λόγω της πανδημίας.
Pic from Karipur airport. It was Air India Express plane pic.twitter.com/PhNNtg2roM
— Dhanya Rajendran (@dhanyarajendran) August 7, 2020
#UPDATE #AirIndiaExpress flight was en route from Dubai with at least 191 people on board.
— RT (@RT_com) August 7, 2020
MORE: https://t.co/egL2hsitii pic.twitter.com/d5Af5AkjCr
Dubai Kozhikode Air India Express flight crashes 190 people on board ! pic.twitter.com/xFNbqkWaw6
— Neeta Sharma (@NEETAS11) August 7, 2020
photo screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης για τα Στενά του Ορμούζ
- Αντίστροφη μέτρηση για τη δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα» – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ποιοι οι δικαιούχοι
- Και η Αυστρία θα απαγορεύσει τη χρήση των social media σε παιδιά κάτω των 14 ετών
- Απόκοσμο μυστήριο και…δεινόσαυροι στο πρώτο τρέιλερ του «The End of Oak Street», vid
- Μια διεθνής δύναμη θα δώσει την «λύση» στο πιο «καυτό» μέτωπο του πλανήτη;
- Ιράν: Εγκαταλείψτε τις ζώνες κοντά σε αμερικανικές δυνάμεις στη Μ. Ανατολή – Στόχος τα ξενοδοχεία με Αμερικανούς στρατιώτες
- Θύματα του Έπστιν κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης του Τραμπ
- Ένοπλες Δυνάμεις: Προκαταβολική κάλυψη κάθε υγειονομικής δαπάνης άνω των 300 ευρώ
- Αυξήθηκε 22,2% ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον περασμένο Δεκέμβριο
- Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την στήριξη αγροτών και επιχειρήσεων Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού









