Η ιταλική δικαιοσύνη, τώρα, θα πρέπει να λάβει την οριστική απόφαση για το αν ο αρχηγός της Λέγκα θα πρέπει να δικαστεί για στέρηση ατομικής ελευθερίας.
Η όλη υπόθεση αφορά την άρνηση του Σαλβίνι, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, το περασμένο καλοκαίρι, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό πλοίου ΜΚΟ, που μετέφερε πάνω από εκατό μετανάστες και πρόσφυγες.
Πρόκειται για τους 107 μετανάστες και πρόσφυγες που τον περασμένο Αύγουστο, εξαιτίας της απαγόρευσης του Σαλβίνι, επί σχεδόν τρεις εβδομάδες δεν μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο της ΜΚΟ που τους είχε διασώσει και ζητούσε την απαραίτητη άδεια για να τους μεταφέρει σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.
Την συγκεκριμένη περίοδο ο επικεφαλής της Λέγκα ήταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών και θεωρούσε ότι η αποβίβαση αυτή θα μπορούσε να βλάψει την εθνική ασφάλεια της χώρας. Σύμφωνα με την ειδική εισαγγελία που ασχολείται με τα αδικήματα των υπουργών, ο Σαλβίνι ευθύνεται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την ιταλική Γερουσία την αναγκαία άδεια για μπορέσει να παραπεμφθεί σε δίκη.
Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών είχε τονίσει ότι «δεν φοβάται και γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για πολιτική δίκη», προσθέτοντας πως όταν αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας, στο μεταναστευτικό πρόκειται να υιοθετήσει την ίδια ακριβώς στρατηγική που εφήρμοσε στο παρελθόν.
Από CNN Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
- ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι στο χείλος της κατάρρευσης
- Άγρια επίθεση 16χρονου σε 15χρονο στην Ανατολή Ιωαννίνων – Του έσπασε την κάτω γνάθο
- Β. Σπανάκης: Έρχεται νέος ληξιαρχικός νόμος και αναβάθμιση του Ειδικού Ληξιαρχείου
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
