Επιπλέον F-35 για την Ιαπωνία με μία συμφωνία μαμούθ(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιαπωνία εξέταζε εδώ και αρκετό καιρό την προμήθεια επιπλέον αριθμού μαχητικών 5ης γενιάς F-35 και τελικά κατέληξε στην απόφαση να προμηθευτεί συνολικά 105 μαχητικά του τύπου.

Η σύμβαση που θα καταρτιστεί είναι τύπου FMS( Foreign Military Sale) και το οικονομικό κόστος της θα αγγίζει τα 23.1 δις δολάρια. Τα αεροσκάφη που θα παραλάβει η Ιαπωνία είναι 63 της έκδοσης F-35 A και τα υπόλοιπα 42 της έκδοσης F-35 B.

Η Ιαπωνία συμμετέχει ήδη στο πρόγραμμα και βρίσκεται ήδη στη διαδικασία παραλαβής των συνολικά 42 αεροσκαφών F-35 A της πρώτης σύμβασης μαζί με την ανάλογη υποστήριξη των αεροσκαφών.

Για την έκδοση F-35 B η οποία είναι αυτή της κάθετης απογείωσης και προσγείωσης  οι Ιάπωνες έχουν δείξει ιδιαίτερη μνεία αφού ήδη αναβαθμίζουν τα συστήματα και τους χώρους των ελικοπτεροφόρων κλάσης Izumo. . Τα ελικοπτεροφόρα αυτά μετατρέπονται πλέον σε κανονικά αεροπλανοφόρα ( Izumo και Kaga) και θα μπορούν να φέρουν το καθένα από 12 F-35B.

Για να γίνει πιο βατή η μεταγωγή σε χρήση των F-35B από τα ιαπωνικά πληρώματα, με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης στα δύο πλοία, αμερικανικά F-35B θα επιχειρούν από τα δύο σκάφη έτσι ώστε να προσαρμοστούν στον τύπο οι Ιάπωνες. Με την έλευση των ιαπωνικών F-35B  η Ιαπωνία θα έχει πλέον κανονικά αεροπλανοφόρα.

Η απόφαση ενίσχυσης του αεροπορικού στόλου μαχητικών με περισσότερα F-35  έρχεται καθώς η Κίνα συνεχίζει να εγείρει αξιώσεις απέναντι στην Ιαπωνία στα νησιά Σενκάκου και η Κινεζική αεροναυτική και βαλλιστική απειλή γιγαντώνεται.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί