Συνεχίζει να κατακαίει η φωτιά στο USS Bonhomme Richard

Η φωτιά που ξέσπασε πάνω στο πλοίο LHD Bonhomme Richard του Αμερικανικού Ναυτικού συνεχίζει να κατακαίει το πλοίο και οι προσπάθειες περιορισμού της δεν έχουν αποδώσει όσο θα ήλπιζαν οι αρχές που συντονίζουν την πυρόσβεση πάνω στο πλοίο.

Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη Βάση του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και σε αυτό εκτελούνταν εργασίες αναβάθμισής του, οι οποίες μάλιστα βρίσκονταν σε τελικό στάδιο, όταν ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο. Η ζημιά που έχει υποστεί το πλοίο από την πυρκαγιά εκτιμάται ότι είτε θα κοστίσει στο Ναυτικό πολύ για να το επαναφέρει σε μάχιμο δράση είτε το έχει ουσιαστικά καταστρέψει ολοσχερώς. 

Οι εικόνες της προηγούμενης νύχτας από τη φλεγόμενη γέφυρα του πλοίου και γενικά της υπερκατασκευής δίνουν ήδη απαισιόδοξα μηνύματα ότι το πλοίο δε θα μπορέσει να είναι ποτέ ξανά λειτουργικό μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία ξεκίνησε μάλλον από το χώρο αποθήκευσης των αυτοκινήτων στο εσωτερικό του.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που αποτελούνται από πυροσβέστες του Ναυτικού, ομάδες πυροσβεστών από άλλα πλοία του Ναυτικού και των πυροσβεστικών σωμάτων της πόλης, προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά ενώ τα ρυμουλκά ρίχνουν νερό στο σκάφος του πλοίου για να εμποδίσουν την υπερθέμανσή του και την ευκολότερη μετάδοση της φωτιάς στο εσωτερικό του. Βασική επιδίωξη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μη βυθιστεί το πλοίο στην προβλήτα πράγμα που θα δυσχέραινε την ανέλκυσή του και θα έθετε το πλοίο υπό διάλυση.

όπως προαναφέρθηκε, το πλοίο βρισκόταν στο Σαν Ντιέγκο για τις εργασίες αναβάθμισής του οι οποίες κόστισαν 219 εκ. δολάρια και σκοπός τους ήταν να μπορεί το πλοίο να δεχτεί αεροσκάφη F-35 B τα οποία είναι κάθετης απογείωσης/προσγείωσης. Συνολικά 5 από τα 10 πλοία κλάσης LHD θα μετατρέπονταν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν αεροσκάφη F-35B και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Ναυτικό να έχει πλέον λιγότερες επιλογές για να τοποθετήσει τα αεροσκάφη του. Συνιστά πλήγμα στο Στόλο του Ειρηνικού η απώλεια του συγκεκριμένου πλοίου και των δυνατοτήτων του ενώ η Κινεζική απειλή αυξάνεται και καθελκύει νέα πλοία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί