Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου.
Στο επίκεντρο του Συμβουλίου τέθηκε η πάταξη των ελληνοποιήσεων και ο συντονισμός των ελέγχων μέσα από τις δυνατότητες που δίνει πλέον το «ερανιστικό» νομοσχέδιο.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα κατάρτισης και εκπαίδευσης των αγροτών και για την αναγκαιότητα δημιουργίας προτεραιοτήτων σε θέματα που αφορούν την αγροτική έρευνα με κύριο στόχο την εφαρμοσμένη έρευνα και τη μεταφορά καινοτομίας στον αγροτικό χώρο.
Επιπλέον, αναλύθηκε εκτενέστερα η νέα ΚΑΠ, οι στόχοι και ο στρατηγικός σχεδιασμός της αλλά και το φιλόδοξο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από το χωράφι στο πιάτο».
Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν επιτελέσει έργο στο Υπουργείο και επεσήμανε ότι «σε ένα χρόνο έχουμε ήδη αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα με τις παρεμβάσεις μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακουφίσουμε όλους τους κλάδους που επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού».
Στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού συμμετείχαν οι Υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος και Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, αλλά και οι Γενικοί Διευθυντές όλων των Υπηρεσιών και οι Προϊστάμενοι των Αυτοτελών Υπηρεσιών επιπέδου Διεύθυνσης του Υπουργείου.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








