Το CNN δίνει στο φως της δημοσιότητας απόρρητες τηλεφωνικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με ξένους ηγέτες που παρουσιάζουν έναν απροετοίμαστο, παραληρηματικό, αγενή και προσβλητικό ηγέτη.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου που αποκαλύπτει το CNN, προκύπτει ότι ο Τραμπ είχε πολύ συχνή επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν προσβλητικός απέναντι στις Τερέζα Μέι και Άγκελα Μέρκελ ενώ λιγότερο «προκλητικός» ήταν στις επαφές του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το δημοσίευμα χτυπά τον Τραμπ, αφού αναφέρει πως μετά από δεκάδες τέτοια τηλεφωνήματα, οι στενοί σύμβουλοι του Προέδρου των ΗΠΑ είχαν πειστεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ήταν ο ίδιος ο πρόεδρός τους.
Μακράν συχνότερα από όλους τους ηγέτες, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος ανά περιόδους τηλεφωνούσε έως και δύο φορές την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο και η γραμμή μεταφερόταν απευθείας στον Τραμπ, με δική του εντολή.
Στις συζητήσεις του με τους Πούτιν και Ερντογάν, ο Τραμπ μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για τους προκατόχους του, Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα και έλεγε ότι οι συνομιλίες με τον ίδιο είναι σαφέστερα πιο αποδοτικές.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποτιμούσε μόνιμα τους ηγέτες της Δύσης, μεταξύ των οποίων τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Τζάστιν Τριντό και του Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.
Ωστόσο, όταν μιλούσε με γυναίκες αρχηγούς κρατών ήταν χειρότερος από ποτέ. Σε συνομιλίες τόσο με την Τερέζα Μέι όσο και με την Άγκελα Μέρκελ, ο Ντόναλντ Τραμπ τις προσέβαλε και τις μείωνει, με τρόπο «σχεδόν σαδιστικό» σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN. «Μερικά από τα πράγματα που έχει πει στη Μέρκελ είναι απλώς απίστευτα: “τη χαρακτήρισε “ηλίθια” και την κατηγόρησε ότι οι Ρώσοι “την έχουν στο τσεπάκι”. Είναι πιο σκληρός με αυτούς που θεωρεί αδύναμους και πιο αδύναμος με αυτούς που θα έπρεπε να είναι σκληρός σχολιάζουν αξιωματούχοι.
Οι συνομιλίες του Τραμπ με τη Μέι, από το 2016 έως το 2019, χαρακτηρίστηκαν ως «ταπεινωτικές και εκφοβιστικές», με τον Τραμπ να της επιτίθεται χαρακτηρίζοντάς την «ηλίθια» και «δειλή» στην προσέγγισή της σε θέματα για το Brexit, το ΝΑΤΟ και το μεταναστευτικό. Η Μέρκελ παρέμενε ήρεμη απέναντι στις επιθέσεις του Τραμπ αλλά η Μέι ένιωθε νευρική και μπερδεμένη και δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το
CNN.
με πληροφορίες από reader.gr / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
- Οι Ρώσοι διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών στο Γιαμπόλ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ
