Προσεκτικό άδειασμα στον Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις με το ηχητικό ντοκουμέντο του Σάμπι Μιωνή, κατά την εξάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε να διαρρεύσει προς τα έξω η Κουμουνδούρου, καθώς το ηχητικό αλλά και οι αντιφάσεις (ΕΔΩ), στις οποίες έπεσε ο Νίκος Παππάς δεν χωρούν πια αμφισβήτησης.
Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επεσήμανε ότι «ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».
Με άλλα λόγια, η Κουμουνδούρου θα παρουσιάσει την υπόθεση με το ηχητικό, στο οποίο φαίνεται πως επί ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στην Ελλάδα παρακράτος και παραδικαστικό σύστημα, ως μία αστοχία, ένα λάθος ύφους, με τον Νίκο Παππά να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να δηλώσει, προκειμένου να προστατεύσει την υπόληψη του στενού συνεργάτη του: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους».
Αμέσως μετά, σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέουν, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.
Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















