Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Φιλιππίνες θα προχωρήσουν στην προμήθεια της επάκτιας έκδοσης των υπερηχητικών πυραύλων BrahMos για να συμπληρώσουν την αντιπλοϊκή τους άμυνα σε καιρούς που ο Κινεζικός αναθεωρητισμός στην περιοχή αυξάνεται.
Οι πύραυλοι μήκους 6 μέτρων και βάρους 3 τόνων, έχουν εμβέλεια 500 χλμ και φέρουν πολεμική κεφαλή βάρους 200 κιλών η οποία είναι είτε διατρητική θώρακος είτε πυρηνική. Ο πύραυλος ωθείται από ένα κινητήρα 2 σταδίων με τον πρώτο να είναι ένας κινητήρας στερεών καυσίμων και ο δεύτερος είναι ένας κινητήρας ramjet που με το τέλος των καυσίμων του πρώτου σταδίου ενεργοποιείται. Και οι δύο κινητήρες κατασκευάζονται από την Indian Ordnance Factories. Ο πύραυλος “τρέχει” με υπερηχητική ταχύτητα της τάξεως των 3 Mach καθιστώντας τον, τον ταχύτερο πύραυλο της κατηγορίας του παγκοσμίως.
Η σχεδίαση του συστήματος στηρίχθηκε πάνω στο ρωσικό αντιπλοϊκό σύστημα P800 Yakhont με την Ινδορωσική προσπάθεια να πηγαίνει το σύστημα ένα βήμα παρακάτω από το αντίστοιχο ρωσικό. Η έκδοση Block III του πυραύλου φέρει αναβαθμισμένο λογισμικό, ηλεκτροοπτικά συστήματα. Η καθοδήγηση του πυραύλου γίνεται μέσω αδρανειακής μονάδας και στην τελική φάση προς το στόχο γίνεται είτε από συστήματα όπως GPS, GLONASS είτε με καθοδήγηση από Radar. Η πλεύση του πυραύλου γίνεται στα 3-4 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος του πυραύλου είναι τα 15 χλμ. Η εξαιρετική ακρίβεια που επιτυγχάνει το σύστημα με μέγιστη απόκλιση 1 μέτρου, το καθιστά εξαιρετικά φονικό.
Η Ελλάδα διαθέτει στο οπλοστάσιό της τους εξαιρετικούς Exocet, αλλά το BrahMos είναι όπλο πιο ψηλού επιπέδου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









