Η Αίγυπτος συνεχίζει την εξοπλιστική της πολιτική με την προσθήκη των Su-35 στο αεροπορικό της οπλοστάσιο αφού η Ρωσία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η γραμμή παραγωγής για τα Αιγυπτιακά Su-35S.
Το Μάρτιο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι η Αίγυπτος είχε αποφασίσει την προμήθεια μερικών Su-35 έναντι του ποσού των 2 δις δολαρίων, από τη Ρωσία. Η πρώτη χώρα που προμηθεύτηκε το μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς ήταν η Κίνα όταν έκλεισε συμφωνία με τη Ρωσία για 24 Su-35 έναντι 2,5 δις δολαρίων στην οποία περιλαμβάνονταν ο επιπλέον επίγειος εξοπλισμός υποστήριξης που ζήτησαν οι Κινέζοι και επιπλέον κινητήρες του αεροσκάφους για ανταλλακτικά.
Το Su-35S αποτελεί ένα αεροσκάφος 4++ γενιάς το οποίο έχει ενσωματωμένα όλα τα σύγχρονα συστήματα που κατέχει το ρωσικό αεροπορικό οπλοστάσιο καθώς η ανάπτυξη του Su-35 και των συστημάτων του χρησιμοποιήθηκαν ως σκαλοπάτι για να αναπτυχθεί το μαχητικό 5ης γενιάς Su-57.
Το Su-35 τηρεί την παράδοση των πολύ καλών ελιγμών σε κλειστές αερομαχίες ενώ συνδυάζει τα νέα συστήματα όπως το ραντάρ IRBIS-E, το OLS 35 το οποίο είναι ένα σύστημα ανίχνευσης και ιχνηλάτισης και το L175M Khibiny – Μ το οποίο είναι το σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων.
Ο οπλισμός του αποτελείται από ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλ με αναχορηγία 150 βλημάτων, πλήθος πυραύλων και βομβών χάρη στους 12 φορείς όπλων οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να μεταφέρει μέχρι και 8 τόνους βομβών και πυραύλων του ρωσικού οπλοστασίου. Η μέγιστη ταχύτητα του αεροσκάφους αγγίζει τα 2.500 χλμ/ ω.
Η Αιγυπτιακή αεροπορία με την προσθήκη των ρωσικών μαχητικών, θα είναι δύναμη με πολλά διαφορετικά οπλικά συστήματα στο οπλοστάσιό της καθώς θα έχει F-16, Rafale, Su-35S κ.α. Οι Η.Π.Α. είχαν εκφράσει την έντονη δυσσαρέσκειά τους γι αυτή την επιλογή της Αιγύπτου και προ εξαμήνου είχαν απειλήσει ακόμα και με κυρώσεις απέναντι στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης