Οι δικηγόροι Μελίχ Ακούρτ και Σελενάι Κουρτ κατηγορούν την κινεζική κυβέρνηση για εγκληματική αμέλεια και για απόπειρα φίμωσης των Κινέζων γιατρών που προσπάθησαν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τον κορονοϊό.
Οι δικηγόροι, που μάλλον τη δημοσιότητα επιδιώκουν παρά την καταδίκη μιας άλλης χώρας, δηλώνουν ότι οι κινεζικές αρχές δεν έκαναν αρκετά για να περιορίσουν το ξέσπασμα του COVID-19, το οποίο μάλιστα προσπάθησαν να καλύψουν αρχικώς.
Περισσότεροι από 250 χιλιάδες φορείς κορονοϊού στην Κωνσταντινούπολη
Την ώρα που η Τουρκία έχει ανακοινώσει επισήμως περίπου 145 χιλιάδες κρούσματα, Τούρκος λοιμωξιολόγος προειδοποιεί ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν τουλάχιστον 250 χιλιάδες φορείς του κορονοϊού και 400 χιλιάδες σε όλη τη χώρα.
«Το 60% των κρουσμάτων και φορέων ζουν στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 250 χιλιάδες άνθρωποι που φέρουν τον ιό κυκλοφορούν δίπλα μας, ακόμη κι αν δεν το ξέρουν. Κι αν δεν φορούν μάσκα ή δεν την φορούν σωστά, τότε μπορούν να μολύνουν τους άλλους», προειδοποιεί ο δρ. Μεχμέτ Τζεϊχάν στο τουρκικό κανάλι CNN Türk.
Ο Τούρκος λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι η 3η φάση που βιώνει η Τουρκία τώρα -της χαλάρωσης των μέτρων- είναι η πιο κρίσιμη και ότι τα σοβαρά προβλήματα θα εμφανιστούν στην 4η φάση όταν θα πρέπει οι άνθρωποι να συνηθίσουν σε μία ελεγχόμενη κοινωνική ζωή.
(ethnos – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









