«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021 αν δεν ανακαλυφθεί το εμβόλιο για το κορονοϊό, επικεφαλής στον τομέα της Παγκόσμιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Η Ντεβί Σριντάρ τόνισε, σύμφωνα με το BBC, πως «αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.
Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη όμως, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Παράλληλα, σχολίασε ότι ορθώς ελήφθη η απόφαση για την μετάθεση των αγώνων για το επόμενο καλοκαίρι.
Σε ανάλογη τοποθέτηση, πάντως, προέβη, προ ημερών και ο επικεφαλής συντονισμού της ΔΟΕ, Τζον Κόατες, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και τους αγώνες του 2021.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου 2020. Πριν από λίγες εβδομάδες όμως αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου). Η ΔΟΕ έχει επισημάνει πολλάκις ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
(ethnos – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζελένσκι: Η Ρωσία εξαπέλυσε ομοβροντία πυραύλων και drones κατά της Ουκρανίας τη νύχτα
- Τραγωδία χθες το βράδυ στη Λ. Ποσειδώνος – Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση 69χρονου πεζού
- «Βόμβα» από Ρωσία: Η επισιτιστική κρίση επινοήθηκε από την Δύση
- Δύσκολες ώρες στον Έβρο – Εκτιμήσεις για 150.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 68χρονου φυγόποινου με καταδίκη σε 28 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση μεταναστών
- Εικόνες χάους στη Βραζιλία: Κατολισθήσεις και χείμαρροι λάσπης έθαψαν ολόκληρες πόλεις- Στους 46 οι νεκροί, vid
- Ήρθε το “Ρομπότ – μοναχός” για να ακούει…εξομολογήσεις! ΒΙΝΤΕΟ από βουδιστικό ναό
- Υπόθεση Έπσταϊν: Σήμερα η πολυαναμενόμενη κατάθεση της Χίλαρι Κλίντον
- Ο Ιρανός πρόεδρος επανέλαβε την αντίθεση της χώρας του στην κατασκευή πυρηνικών όπλων
- Πάτρα: Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταφορών Αχαΐας
Κύρια Θέματα









