Τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή φόρεσε στο πέρασμα του από το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Χούπμαν υπήρξε ένας ρολίστας της δεκαετίας του 90′. Ακολούθησε τη… μόδα της εποχής που υπήρχε στην Γερμανία και φοίτησε για 4 χρόνια σε αμερικανικό κολέγιο, το Έβανσβιλ. Μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στην χώρα του και αγωνίστηκε κατά σειρά στην Τρίερ (1993/94), τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (1994-1996) και την Άλμπα Βερολίνου (1996/97).
Ακολούθως υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο έμεινε από το 1997 έως το 1999 και κατόπιν αγωνίστηκε στον Ηρακλή από το 1999 έως το 2002, πριν επιστρέψει στην Γερμανία. Υπήρξε διεθνής με την χώρα του από το 1993 έως το 2001.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Χούπμαν υπέφερε από μία σπάνια νευρολογική ασθένεια (αταξία), για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, με αποτέλεσμα να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η ασθένειά του δεν οφειλόταν στο ύψος του.
Τι είναι η αταξία του Φρίντριχ
Η αταξία του Φρίντριχ (επιστημονικά Friedreich Ataxia) είναι μια κληρονομική πάθηση που «χτυπά» τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό και τα περιφερειακά νεύρα.
Εμφανίστηκε στους επιστημονικούς κύκλους το 1860, όταν ο Γερμανός Nikolaus Friedreich μίλησε για το σύνολο των συμπτωμάτων που προκαλεί η ασθένεια.
Συνήθως εκδηλώνεται στην ηλικία των πέντε έως 15 ετών και προκαλεί εκφυλισμό του νευρικού συστήματος, οδηγώντας σε πρόωρο θάνατο.
Οι ασθενείς παρουσιάζουν αταξία, δηλαδή απώλεια του συντονισμού των κινήσεων, η οποία τελικά τους καθηλώνει σε αναπηρική καρέκλα.
(enikos – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









