Νομοθετική ρύθμιση για την επαγγελματική στέγη των πληττόμενων επιχειρήσεων και την έκπτωση στο ενοίκιο, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο YΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε σχετική ρύθμιση, η οποία θα επεκτείνει την έκπτωση του 40% και στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, μετά από κυβερνητική εντολή. Με το μέτρο αυτό θα καλυφθούν χιλιάδες επιχειρήσεις κυρίως στον κλάδο της εστίασης, οι οποίες παραμένουν ανοικτές αλλά αποκλειστικά και μόνο με παραδόσεις κατ’ οίκον και take away, με αποτέλεσμα ο τζίρος τους να έχει βυθιστεί.
Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι όταν λήξει το χρονικό διάστημα της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων, οι πολίτες δεν θα κληθούν να πληρώσουν εφάπαξ τους «παγωμένους» φόρους, αλλά σε δόσεις.
Το σχήμα των δόσεων θα αποφασιστεί την κατάλληλη στιγμή και σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για τις υποχρεώσεις του φετινού φόρου εισοδήματος, που κατά πάσα πιθανότητα θα «απλώσουν» σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.
Όσον αφορά στην προστασία της α’ κατοικίας, ο Χ. Σταϊκούρας προανήγγειλε, παράταση του πλαισίου προστασίας, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα, καθώς πρόκειται για θέμα που πρέπει να συζητηθεί εκτενώς με τον SSM, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας στα «κόκκινα» δάνεια.
iefimerida.gr / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









