Αν έφτιαχνες ένα iPhone, μπορείς να φτιάξεις και κάτι πιο απλό.
Η Apple σχεδίασε και άρχισε να παράγει πλαστικές ιατρικές ασπίδες προσώπου (shields) για το υγειονομικό προσωπικό που μάχεται κατά του κορωνοϊού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Τιμ Κουκ, έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι η Apple θα φτιάχνει περισσότερες από ένα εκατομμύριο ασπίδες την εβδομάδα. Τα προϊόντα προορίζονται αρχικά για τους γιατρούς και νοσηλευτές στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα διατίθενται και σε άλλες χώρες.
Κάθε ασπίδα μπορεί να παραχθεί σε λιγότερα από δύο λεπτά. Ο πρώτες παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μερικά νοσοκομεία της Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times. Οι πρώτες ύλες είναι τόσο αμερικανικής όσο και κινεζικής προέλευσης.
Η εταιρεία προμηθεύτηκε, επίσης, 20 εκατομμύρια μάσκες, τις οποίες τις δωρίζει παγκοσμίως για να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.
Διάφορες μεγάλες εταιρείες, από αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι εταιρείες ηλεκτρονικών και υπολογιστών, έχουν αναθέσει στους ικανούς μηχανικούς τους να δημιουργήσουν προϊόντα ιατρικού εξοπλισμού και νοσοκομειακά εφόδια αναγκαία εν μέσω της πανδημίας. Αλλά και μικρότερες εταιρείες και απλοί εθελοντές έχουν ενεργοποιηθεί, μεταξύ άλλων, με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, κάτι που έχει συμβεί και στην Ελλάδα.
amna/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το σόου συνεχίζεται: Χεζμπολάχ: Δεν θα επέμβουμε σε περίπτωση περιορισμένων πληγμάτων των ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο – Δηλώσεις Κυρανάκη
- Πολιτική διαμάχη στην Τουρκία για θρησκευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία εν μέσω Ραμαζανιού
- Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την παροχή βοήθεια σε καύσιμα στην Κούβα
- Δεξιά πολιτική αλλαγή στη Βρετανία ζητάει ο Μασκ! Αυτό το κόμμα υποστηρίζει
- Σοκ στην Ινδία: Διασώθηκε ηλικιωμένος γιατρός που ζούσε μόνος – Δεν είχε αλλάξει ρούχα επί 18 μήνες (Vid)
- Έρευνα της ΕΛΑΣ στις φυλακές Δομοκού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Μητσοτάκης από Έβρο: «Συμφωνήσαμε με τη Βουλγαρία, για ένα “παράθυρο” μιας 4ετίας, με εγγυημένες ποσότητες νερού όσον αφορά στο πότισμα»
- Ο Όρμπαν ανακοινώνει «άσχημα νέα» για την Ευρώπη: «Αυτό αποφάσισαν χθες»
- Η κυβέρνηση Τραμπ μήνυσε τη δημοκρατική κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ









