Η κυβέρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων, των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων αλλά δεν έχει επιβάλει πλήρη μέτρα περιορισμού, όπως έχει ζητήσει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης.
Ο ηγέτης του CHP, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είπε πως περίπου 400.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που πληρώνονται με ημερομίσθιο, όπως οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων και οι κουρείς, να μείνουν άνεργοι.
«Ο αριθμός όσων εργάζονταν εκεί και είναι τώρα άνεργοι υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια. Θα πάρουν επίδομα ανεργίας από το ταμείο ανεργίας για μια σύντομη περίοδο, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το τι θα γίνει μετά», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox TV.
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την επίδραση της επιδημίας στο εργατικό δυναμικό δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τον Μάιο, όταν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία του Μαρτίου.
Μέχρι σήμερα η COVID-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 350 ανθρώπους στη χώρα, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τα 18.000.
Η Τουρκία έχει ανακοινώσει επίσης ένα πακέτο υποστήριξης αξίας 100 δισεκ. λιρών για την οικονομία και ξεκίνησε μια εκστρατεία δωρεών προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για τους άπορους, η οποία σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνιών έχει συγκεντρώσει 847 εκατομμύρια λίρες.
«Καλέσαμε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τους εργαζομένους με ημερομίσθιο. Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να «κάνει θυσίες», αντί να κάνει μια εκστρατεία δωρεών.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















