Στα 50 ευρώ από 25 που ισχύει σήμερα, αυξάνεται από αύριο Δευτέρα το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτα (contactless) χωρίς τη χρήση PIN με απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Το μέτρο είναι προσωρινό και θα ισχύει έως και τις 31 Μαΐου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική.
Σύμφωνα με την ΕΕΤ, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.
Τι να προσέξετε
Σε όλες τις συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.
Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.
(parapolitika – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist









