Η σημερινή ημέρα λόγω της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που περνάει και η Ελλάδα, ήταν εντελώς πρωτόγνωρη για όλους, αφού ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση του 1821, δεν έγινε έτσι όπως είχαμε συνηθίσει.
Στο Διδυμότειχο πάντως, επικράτησε συγκίνηση και από κάποια σπίτια ακούστηκαν χειροκροτήματα, όταν την… παγωμάρα και το βαρύ κλίμα “έσπασε” η μετάδοση του Εθνικού μας Ύμνου από τα μεγάφωνα της Παναγίας Ελευθερώτιας, όπου υπό άλλες συνθήκες θα γινόταν ο λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Απουσίαζαν από τον περίλαμπρο Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός, οι ιερείς, οι επίσημοι και ο λαός, αφού τα απαγορευτικά μέτρα κράτησαν τους πάντες κλεισμένους στα σπίτια τους, αλλά το… και σαν πρώτα αντρειωμένη Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά” ακούστηκε παντού στην “πόλη των κάστρων”.
Υπάρχουν στιγμές που θα μένουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας και μια από αυτές σίγουρα είναι και η σημερινή ημέρα για τους κατοίκους και του Διδυμοτείχου, αφού δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν όπως θα έπρεπε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κόντρα στον τουρκικό ζυγό πριν από 199 χρόνια.
Από evros-news.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις των αυτονομιστών στη Χαντραμούτ
- Επιμένει ο Τραμπ: «Η υγεία μου είναι σε τέλεια κατάσταση»
- Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες
- ΕΛ.ΑΣ.: Ποιοί ήταν οι «πρωταθλητές» των τροχαίων παραβάσεων τον Δεκέμβριο
- Ζητούν απόλυτο περιορισμό των ελευθεριών στο διαδίκτυο το 2026! Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε στο κενό από τον 3ο όροφο υπό ανέγερση οικοδομής
- Χατζηδάκης για αγρότες: Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο
- Ρωσία: Αποφάσισε να κατέβει με μία… σανίδα 500 χιονισμένα σκαλιά, vid
- Αυτός είναι πλέον το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι
- «Κρατούσε τον σταυρό και οι φλόγες δεν τον άγγιξαν»! Τρομερή μαρτυρία από το Κραν Μοντανά









