Στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα Τυνισίας-Λιβύης, ο GNA διατηρούσε ένα θύλακα από το συνοριακό πέρασμα μέχρι τη Μελίτα.
Οι δυνάμεις που εδράζονταν στο θύλακα πραγματοποίησαν προχθές μία ενέργεια κατά της αεροπορικής βάσης της Al-Watya η οποία ήταν σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του Χαφτάρ. Παρ ότι αρχικά η επίθεση προς τη βάση γνώρισε κάποιες επιτυχίες, οι δυνάμεις του GNA υπέστησαν πολλές απώλειες κατά την επίθεση στη βάση και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν τελικά όταν και καταδιώχθηκαν από τις δυνάμεις του LNA.
Ο LNA με άμεση αντεπίθεση επιτέθηκε στις αποδιοργανωμένες μονάδες του GNA και πέτυχε να καταλάβει γρήγορα τις πόλεις Al-Assah, Rigdaleen, Zelten , Abu Kelmash, να θέσει υπό στενότερη πολιορκία την πόλη της Zuwarah η οποία έχει και την απόληξη των τελευταίων αγωγών πετρελαίου στην περιοχή και να αποκόψει μονάδες του GNA στο συνοριακό πέρασμα με την Τυνισία.
Πρόκειται για μία επιτυχία του στρατού του Χαφτάρ η οποία θα επιτρέψει στον LNA να εκκαθαρίσει τον παράκτιο αυτό θύλακα και να εξασφαλίσει πλήρως τα σύνορα της Λιβύης με την Τυνισία ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία σύνδεση από ξηράς του GNA με γειτονικό κράτος από το οποίο μπορούν να μεταφέρουν οπλισμό και προσωπικό.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









