Ο κύβος ερρίφθη: Τα Σκόπια υπέγραψαν το τελικό έγγραφο ένταξης στο ΝΑΤΟ

Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία έγινε η τελευταία χώρα που ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ο Στέβο Πενταρόφσκι υπέγραψε το τελικό κείμενο. Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι υπέγραψε το τελικό κείμενο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στις αρχές της εβδομάδας η Ισπανία έγινε το τελευταίο μέλος της […]

Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία έγινε η τελευταία χώρα που ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ο Στέβο Πενταρόφσκι υπέγραψε το τελικό κείμενο.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι υπέγραψε το τελικό κείμενο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Στις αρχές της εβδομάδας η Ισπανία έγινε το τελευταίο μέλος της συμμαχίας που ενέκρινε το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Σήμερα έχω την τιμή να υπογράψω το Εργαλείο Ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα, μετά την επικύρωση από τα 29 μέλη του ΝΑΤΟ του πρωτοκόλλου και την επίσημη πρόσκληση ένταξης από τον Γενς Στόλτενμπεργκ» ανέφερε ο Πενταρόφσκι στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής.
Ο δρόμος ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άνοιξε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών τον περασμένο Ιούνιο που έλυσε τη διαμάχη για το όνομα της γείτονος χώρας.

sputniknews.gr / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί