το οποίο, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, λαμβάνεται διότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει τραπεζικό προφίλ σε πάρα πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Θα δοθεί εντός του επομένου διμήνου μέσω του Taxisnet και θα μπει απευθείας στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.
«Επιστρεπτέα» σημαίνει ότι όλη ή ένα μεγάλο μέρος της, εξαρτάται από την περίπτωση, θα επιστραφεί στην πολιτεία μέσα στα επόμενα χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο.
Οι παράμετροι για να αποφασιστούν οι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει αυτό και σε ποιες επιχειρήσεις θα αφορά, είναι η πτώση του τζίρου, ο αριθμός των εργαζομένων, η δομή κόστους του κάθε κλάδου- θέμα για το οποίο υπάρχει συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις- η καταστροφή αποθεμάτων που μπορεί να συμβεί στη διάρκεια της κρίσης, καθώς και άλλα συμπληρωματικά κριτήρια.
Όπως είπε ο υφυπουργός, υπάρχει πολλή στενή παρακολούθηση, μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών των τραπεζών και των δηλώσεων και στοιχείων στον ΦΠΑ και στον ΕΦΚΑ, τι συμβαίνει στην οικονομία.
Η εικόνα είναι ότι έως τις 12 Μαρτίου υπήρχαν μεγάλες αλλαγές μεταξύ κλάδων, όχι όμως δραματική μείωση της κατανάλωσης, όπως επίσης δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα έως τις 16 Μαρτίου και στα δημόσια έσοδα.
Πρόσθεσε δε, ότι θα εξεταστούν και θα αντιμετωπιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα πολλά θέματα για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα οι μεταχρονολογημένες επιταγές.
(Newsit – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μια γάτα έκλεψε την παράσταση πάνω στο μνημείο του…Στόουνχεντζ! ΒΙΝΤΕΟ
- Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2026
- «Ώρα να απελευθερωθεί η Ευρώπη»: Ιστορική δήλωση από άνθρωπο του Πούτιν
- Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τα Χριστούγεννα
- Ο ηθοποιός του Dune σόκαρε τους φανς του πάνω στην κορυφή του Las Vegas Sphere, vid
- Τελωνειακοί δασμοί: Η Ινδονησία οριστικοποιεί συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Σαν σήμερα 23 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Δεκεμβρίου
- Ο στρατός των ΗΠΑ λέει πως έπληξε σκάφος «χαμηλού προφίλ»
- Κρίση στην Καραϊβική: Νέες αντιδράσεις για την κατάσχεση τάνκερ από τον αμερικανικό στρατό
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ









