Βρισκόμαστε εδώ στη Μυτιλήνη μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για να τονίσουμε «την απόφαση αλλά και την αποφασιστικότητά να προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας»
διακήρυξε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρίσκεται στο νησί συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και άλλους ανώτατους αξιωματικούς.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης, με θέμα την προοπτική αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Πλακιωτάκης σε δήλωση του ανέφερε ότι «ενισχύονται με επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό οι λιμενικές υπηρεσίες του λιμενικού σώματος, κάτι το οποίο θα αυξήσει και θα αναβαθμίσει και την επιχειρησιακή του λειτουργία, αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητά του στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας. Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα είναι εθνικής σημασίας ζήτημα. Αυτή την ώρα απαιτείται ομοψυχία από όλους μας. Θα πρέπει όλοι – ο καθένας από την πλευρά του, να συνδράμει στην αντιμετώπισή του, πέρα από προσωπικές πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες».
Σε ερώτημα σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «η Ευρώπη οφείλει τώρα να συνδράμει, όχι μόνο με χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και με προσωπικό και με μέσα. Η Ευρώπη οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την πατρίδα μας, να στηρίξει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που ταυτοχρόνως είναι και ευρωπαϊκά».
Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης, αφού σημείωσε ότι έχει ζητήσει επιπλέον συνδρομή από την Frontex, κατέληξε λέγοντας πως «οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας – και αυτό κάνουμε, και με αυξημένο προσωπικό, και με αυξημένα επιχειρησιακά μέσα, αλλά και με αυξημένες περιπολίες. Η εντολή είναι σαφής: Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο».
Στη συνέχεια, ο κ. Πλακιωτάκης μετέβη στο Μόλυβο και συναντήθηκε με στελέχη του εκεί σταθμού του Λιμενικού Σώματος.
Αύριο Σαββάτο θα αναχωρήσει για τη Χίο και τη Σάμο.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δ. Κουτσούμπας: Έχει πλέον πατηθεί η σκανδάλη, μιλάμε για ενεργό συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
- Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρέλασης της 25ης Μαρτίου
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί με το θύμα
- Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Ποια τα κυριότερα μέτρα οδικής ασφάλειας της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα
- Εντοπίστηκε κουτί με πυρομαχικά στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
- Η βάση του Ινδικού ωκεανού την οποία προσπάθησε να πλήξει το Ιράν βρίσκεται 4.000 χλμ μακριά από το έδαφος του
- Οδηγεί ροζ φορτηγό, ταξιδεύει με γάτες και έχει χιλιάδες ακόλουθους (Vid)
- Ρομαντισμός σε… άλλο επίπεδο: 15χρονος στη Γερμανία έκλεψε και οδήγησε λεωφορείο για να πάει τη φίλη του στο σχολείο
- Πώς ένας Ταϊβανέζος πήγε σε λούνα παρκ και κατέληξε στο νοσοκομείο για επέμβαση εγκεφάλου
- Θεσσαλονίκη: Δύο νέα μεγάλα ψηφιακά έργα στη φαρέτρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας









