Στις πρόσφατες δηλώσεις Παυλόπουλου με αποδέκτη την Τουρκία απάντησε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, φέρνοντας στο προσκήνιο τους μουσουλμάνους της Θράκης.
Μάλιστα ο Τούρκους αξιωματούχους θέλει να υπενθυμίσει στους Έλληνες τους διακαείς πόθους της Άγκυρας για διαμελισμό της Ελλάδας και προσάρτηση περιοχών όπως η ελεύθερη Θράκη.
Με παρέμβασή του λοιπόν στο twitter ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε:
«Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη Μουσουλμανική ‘τουρκική’ μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οτιδήποτε και να πείτε, η ‘τουρκική’ μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν ‘τουρκική’ εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική».
Demokrasi’nin beşiği olduğu söylenen bir ülkenin Cumhurbaşkanı yine Müslüman Türk azınlığa Yunan Müslüman azınlık demiş. Avrupa İnsan Hakları Mahkeme’sinin onca kararına rağmen. Siz ne derseniz deyin; Batı Trakya Türk Azınlığı yüzyıllardır Türk’tü, Türk kalacak..!
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 18, 2020
Δεν αποτελεί μυστικό η επιδίωξη της Άγκυρας για υφαρπαγή των εδαφών της ελεύθερης Θράκης.
Αυτό που είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο είναι η απραξία των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων όσο αφορά το καθεστώς αυτονομίας της μουσουλμανικής μειονότητας που με κάθε τρόπο υποσκάπτει η Τουρκία.
Εξάλλου οι τουρκικές προθέσεις ποτέ δεν κρύφτηκαν, πόσο μάλλον σε ό,τι αφορά την Θράκη.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Αυτό ειπώθηκε για τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
- ΒΙΝΤΕΟ με εκτοξεύσεις πυραύλων βόρεια της Κύπρου
- Τηλεφωνική συνδιάλεξη του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι με τον Ιρανό πρόεδρο Πεζεσκιάν
- Ζαχάροβα για τα πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν: «Κίνδυνος πραγματικής καταστροφής»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι στόχευσαν ένα ισραηλινό μαχητικό F-16
- Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος προβεβλημένου γκαλερίστα
- Οι 10 καλύτερες τροφές για το δέρμα σας
- Γ. Κεφαλογιάννης: Προχωράμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair
- Ο Τραμπ απειλεί να στείλει πράκτορες της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) στα αεροδρόμια
- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου









