Το ρομπότ με το φιλικό του πρόσωπο εμφανίστηκε στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης χθες και αποστολή του είναι να παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τον νέο ιό.
Οι περαστικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη σαν εκείνη του iPad, που είναι τοποθετημένη πάνω στο στέρνο του, και αν θέλουν μπορούν και να συζητήσουν μαζί του.
Το Promobot κατασκευάστηκε από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία της Φιλαδέλφειας που παράγει ρομπότ τα οποία παρέχουν υπηρεσίες και την οποία διευθύνει μια ομάδα Ρώσων.
“Δημιουργήσαμε ένα ειδικό λογισμικό για να εντοπίζουμε τα συμπτώματα του κοροναϊού”, δήλωσε στο Reuters ο Όλεγκ Κιβορκούτσεφ, ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας.
“Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι σημαντικό, ο κόσμος ανησυχεί, φοβάται. Αλλά αν καταλάβει μερικά απλά πράγματα, για παράδειγμα τα συμπτώματα του κοροναϊού, ποιά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να πάρει, όλα θα είναι καλά και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι”.
Το ρομπότ φυσικά δεν ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό. Ρωτάει αν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πυρετό και εκείνος πρέπει να πατήσει το πλήκτρο “ναι” ή “όχι” στην οθόνη αφής και στη συνέχεια, αν επιλέξει το “όχι”, λαμβάνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα.
“Αυτό είναι πολύ έξυπνο. Είναι πολύ, πολύ έξυπνο”, λέει η Τάρα Χίλεϊ, η οποία επισκέπτεται την Νέα Υόρκη από το Λονδίνο.
Άλλοι τουρίστες πάλι δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένοι. “Λίγο τρελό”, λέει ο Τόμας Μακάλιντεν από τη Σκωτία. “Αλλά συνοψίζει αυτό που συμβολίζει για μένα η Νέα Υόρκη”.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ-Ελλάδα: Υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον η συμφωνία ONEX–Hanwha για ναυπηγική και ενεργειακή συνεργασία
- Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του ενωσιακού δικαίου σε βάρος της χώρας
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ε.Ε. φέρει σοβαρές ευθύνες για τους λανθασμένους χειρισμούς της στην Ουκρανία
- Το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης του e-ΕΦΚΑ στην Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός και ανεπάρκεια χαρακτηρίζουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η υπ. Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί – Θα διεκδικήσει τον δήμο του Παρισιού στις προσεχείς εκλογές
- Ασταμάτητος Κριστιάνο Ρονάλντο: Το 965ό γκολ και ο viral πανηγυρισμός του! ΒΙΝΤΕΟ
- Βενεζουέλα: Παραιτήθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Συνήγορος του Πολίτη
- Σοκάρει η τακτική των καρτέλ στο Μεξικό: Έτσι μπλοκάρουν τους δρόμους, vid
- Θάνατος του «Ελ Μέντσο»: Η πρόεδρος του Μεξικού Σέινμπαουμ λέει πως συζήτησε με Τραμπ









