Επίθεση κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντάς τον «ανέντιμο πολιτικό».
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος της “ΤΔΒΚ” Ακιντζί αξιοποιεί τις εξελίξεις στην Τουρκία για πολιτικά οφέλη πριν από τις εκλογές.
Ποτέ δεν έχω συνεργαστεί με έναν τόσο ανέντιμο πολιτικό στη ζωή μου. Θα προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες».
Είχε προηγηθεί συνέντευξη του Μουσταφά Ακιντζί στη βρετανική εφημερίδα Guardian όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η “βόρειος” Κύπρος στην Τουρκία».
«Μπορούμε να πάρουμε δύο δρόμους. Θα προωθήσουμε μια λύση και θα πετύχουμε, ή θα βρεθούμε σε μια πιο εξαρτημένη δομή ως τμήμα του βόρειου τμήματος του νησιού.
Δεν δεχόμαστε να είμαστε μια μειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, ούτε δούλος των ηγεμόνων στην Τουρκία. Θέλουμε ανεξαρτησία και ελευθερία» είχε αναφέρει.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κομμένη στα δύο η χώρα: Αγρότες απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη – Η ΕΛΑΣ διέκοψε την κυκλοφορία
- Τράπεζες: Μηδενίστηκαν τα περιστατικά της απάτης Caller ID Spoofing που άδειαζε τους τραπεζικούς λογαριασμούς
- Ε.Ε.: Με νέες δηλώσεις για την Κύπρο ξεκίνησε το 2026
- Μαξίμου για αγρότες: Δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω μέτρα
- Αποτροπιασμός σε χωριό της Κρήτης: Νέα στοιχεία για τον πατέρα που κατηγορείται ότι βίαζε τις δυο κόρες του
- ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή στην Κοζάνη η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας
- Εκστρατεία αύξησης του πληθυσμού στις ΗΠΑ! Μετά τα εμβόλια, σαρωτικές οι αλλαγές και στη διατροφή, vid
- ΠΑΣΟΚ: Από το “Εξοικονομώ” των καθυστερήσεων σε ένα προσιτό και δίκαιο πρόγραμμα
- ΔΥΠΑ: Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας από 40 επιχειρήσεις στην 49η «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα
- Υπουργείο Εργασίας: Ταχύτατα σε εφαρμογή ο νόμος «Δίκαιη Εργασία για Όλους»









