Μπέρδεμα για τα ΙΜΙΑ: Τελικά υπήρξε Ελλάδας-Τουρκίας;
ΙMIA: Πρόκειται για τις βραχονησίδες που αμφισβητεί η Τουρκία. Το 1996 Ελλάδα-Τουρκία παραλίγο να έρθουν σε σύγκρουση. Τούρκοι ανέβηκαν στην μια βραχονησίδα και ύψωσαν σημαία. Παράλληλα είχε πέσει ελληνικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα τρείς Έλληνες στρατιωτικοί, να χάσουν την ζωή τους. Η Ελλάδα έκανε πίσω όμως, κατόπιν παρέμβασης των Αμερικανών. Φτάσαμε στο σημείο να βγάλουμε την ελληνική σημαία.
Η περιοχή των ΙΜΙΩΝ έχει γκριζαριστεί. Υποτίθεται ότι είναι ελληνική, αλλά Έλληνας δεν πατάει πλέον πάνω σε αυτές. Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε την μαύρη επέτειο. Τα τελευταία χρόνια, ο υπουργός Άμυνας έριχνε στεφάνι κοντά στην περιοχή που βρήκαν τον θάνατο οι Έλληνες στρατιωτικοί.
Αυτό φέτος δεν έγινε και το μεγάλο μπέρδεμα ξεκίνησε. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Έλληνας υπουργό Άμυνας, να μην πατήσει Έλληνας στα ΙΜΙΑ για να ρίξει στεφάνι και μάλιστα ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά, γιατί δεν υπήρξε κλιμάκωση.
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, δεν επιβεβαίωσε αρχικά την πληροφορία. Μετά υπήρξε η διαρροή ότι την επιβεβαίωσε και μετά πάλι υπήρξε δήλωση ότι δεν την επιβεβαίωσε.
Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας και μεταξύ άλλων είπε ότι κανένας υπουργός δεν έχει την δυνατότητα να κάνει τέτοιους είδους συνεννοήσεις-συμφωνίες.
Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η Ελλάδα φέτος δεν πάτησε τα ΙΜΙΑ, αλλά ασχολήθηκε με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο που άπλωσε τα καλώδιά του και έκανε έρευνες. Η Ελλάδα επίσημα θεώρησε ότι το πλοίο κατευθύνθηκε προς την Ελλάδα, εξαιτίας του καιρού, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πείθει.
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»
- Έπεσε Ι.Χ. στο λιμάνι Νέων Στύρων – Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες
- Τουρκία: Ο πιλότος του αεροσκάφους Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου
- Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα του τρίχρονου που πέθανε από καρδιακή ανακοπή – Οι βαριές κατηγορίες
- Συρία: Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στην Λαττάκεια
- Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Στη Δάφνη το μεγαλύτερο ύψος βροχής, 78 χιλιοστά – Χάρτες
Κύρια Θέματα









