και να υπάρξει ανθρωπιστική πρόσβαση στους πληθυσμούς της περιοχής.
“Οι βομβαρδισμοί και άλλες επιθέσεις κατά των πολιτών στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν”, αναφέρει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σε ανακοίνωση.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί επειγόντως από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια”, πρόσθεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε αυτή τη δήλωση που υπογράφει μαζί με τον αρμόδιο Επίτροπο για την ανθρωπιστική βοήθεια Γιάνεζ Λέναρτσιτς.
Την ίδια ώρα η Γαλλία επανέλαβε το αίτημά της για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ιντλίμπ και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους συνιστούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν χθες, Τετάρτη, στη στρατηγική πόλη Σακαρέμπ παρά το τελεσίγραφο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποχωρήσουν.
Πρωτοφανείς φονικές μάχες σημειώθηκαν μεταξύ του τουρκικού στρατού και των συριακών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία και προκάλεσαν τριβές μεταξύ της ‘Αγκυρας και της Μόσχας, της συμμάχου της Δαμασκού.
“Η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων οδήγησε στο τυφλό μακελειό εκατοντάδων πολιτών. Οι επιθέσεις συνεχίζουν να περιλαμβάνουν πολιτικούς στόχους σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε ιατρικές εγκαταστάσεις και σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας”, δηλώνουν οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
“Τα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι στη βορειοδυτική Συρία είναι απαράδεκτα”, επιμένουν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση. Ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα είναι η αξιόπιστη πολιτική λύση χωρίς αποκλεισμούς, την οποία διευκολύνει ο ΟΗΕ”.
Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί έχουν εκτοπιστεί σε άλλες περιοχές που έχει ανακτήσει η Δαμασκός, ζουν στην περιοχή της Ιντλίμπ.
Σχεδόν 500.000 εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των μαχών τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μελόνι: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Γροιλανδία»
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 15,1% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο
- Προς υπογραφή της συμφωνίας Mercosur οδεύει η E.E., παρά την αντίθεση της Γαλλίας και άλλων χωρών
- Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς ιρανικές πόλεις λόγω των ταραχών
- Έφυγαν από τον Μπράλο και επιστρέφουν στον Ε65 τα τρακτέρ της Καρδίτσας
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Νοέμβριο του 2025
- Η κακοκαιρία “Elli” παραλύει τη B. Γερμανία – Ένας νεκρός στη Βαυαρία, χάος στις μετακινήσεις, κλειστά σχολεία
- Συρία: Οι Κούρδοι απέρριψαν την πρόταση των αρχών της χώρας
- Τραγωδία στην Ελβετία: Εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν-Μοντανά
- Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: Ριπές ανέμου 100χλμ /ώρα, σχεδόν 280.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, vid









