Εκατοντάδες ερευνητές και εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στη Γενεύη,
την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να θέσουν τις προτεραιότητες στην έρευνα και την ανάπτυξη των φαρμάκων, των διαγνωστικών μέσων και των εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα για τον νέο κοροναϊό, τόνισε ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος επειγόντων περιστατικών του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Η συνάντηση αυτή των ειδικών έχει προγραμματιστεί για τις 11-12 Φεβρουαρίου.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, είπε ότι μια πολυεθνική ομάδα του Οργανισμού θα αναχωρήσει για την Κίνα «πολύ σύντομα».
Ο ΠΟΥ έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 613 εκατομμυρίων ευρώ (675 εκ. δολάρια) για την καταπολέμηση της ιογενούς πνευμονίας που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 500 ανθρώπους. «Ζητάμε 675 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσουμε το σχέδιο για τους τρεις επόμενους μήνες. Τα 60 εκατομμύρια προορίζονται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του ΠΟΥ και τα υπόλοιπα για τις χώρες που απειλούνται ιδιαίτερα» από τον ιό, εξήγησε ο Γκεμπρεγιεσούς.
«Είναι πολλά χρήματα τα 675 εκατομμύρια δολάρια, όμως είναι πολύ λιγότερα από τον λογαριασμό που θα κληθούμε να πληρώσουμε αν δεν επενδύσουμε στις προετοιμασίες από τώρα», πρόσθεσε.
Ο Γκεμπρεγιεσούς είπε επίσης ότι ο Οργανισμός θα στείλει σε 24 χώρες προστατευτικό υλικό, όπως 500.000 χειρουργικές μάσκες και 350.000 ζευγάρια γάντια. Περίπου 250.000 τεστ ανίχνευσης του ιού θα σταλούν επίσης σε περισσότερα από 70 εργαστήρια σε όλον τον κόσμο.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποδόσφαιρο-Αγγλία: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ έβγαλε η κληρωτίδα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας
- Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ ζητά να αναβληθεί ο αγώνας μπαράζ για την πρόκριση λόγω Μ. Ανατολής
- Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα αυξήσει ισχύ, συχνότητα και βεληνεκές των πυραύλων που εκτοξεύει
- ΥΠΑ: Αλλαγές λόγω εργασιών στον διάδρομο του αεροδρομίου Χίου – Ποιες πτήσεις θα γίνονται από την Πέμπτη 12 Μαρτίου
- H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών, σύμφωνα με τον Μακρόν
- Τραμ: Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» – Τερματικός σταθμός η στάση «Φιξ»
- Μέση Ανατολή: Στο στόχαστρο των επιθέσεων και το νερό – Τι μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 28χρονος που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
- Bruno Mars: Ιστορική επιστροφή στην κορυφή του Billboard 200 μετά από 13 χρόνια!
- Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ιρανός πρέσβης για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Τουρκία









