Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό «στο οποίο θα υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές», εξηγώντας ότι το περιεχόμενο αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».
Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστα δραστική για το Facebook, καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζει την ανάρτηση περιεχομένου που περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία επιβάλλοντας περιορισμούς στα αποτελέσματα αναζητήσεων και τις διαφημίσεις.
Η προσέγγιση αυτή του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει την οργή των επικριτών του ότι η Facebook έχει αποτύχει να περιορίσει την εξάπλωση ανακριβειών σε ιατρικά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών ο σημερινός δήμαρχος Κασσάνδρας για την υπόθεση του λούνα παρκ
- Τα Χανιά στο φακό ταξιδιωτικής εκπομπής της ιρλανδικής τηλεόρασης με μεγάλη τηλεθέαση
- Ιαπωνία: Το 2025 καταγράφηκε μείωση των γεννήσεων για 10η συναπτή χρονιά
- Κρήτη: Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε άλλα 3 τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ)
- Τέμπη: Στους δρόμους μαθητές και φοιτητές του Ηρακλείου για τα 3 χρόνια από την τραγωδία
- Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan φοβάται για επικείμενη οικονομική κρίση
- Η Γουινόνα Ράιντερ στο σύμπαν του «Wednesday» και του Τιμ Μπάρτον
- Δίκη για το Predator: Ένοχοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι – Συνολικές ποινές 126 ετών με εκτιτέα τα οκτώ
- Ιαπωνία: Ένα ρομπότ με μορφή… φιδιού θα αποσύρει ραδιενεργά συντρίμμια στη Φουκουσίμα
- Η CIA ανήρτησε μήνυμα για τους Ιρανούς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί της
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΒΟΑΚ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΡΑΣΙ
ΑΑΔΕ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ









