μετά το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Γκλόρια, που πλήττει τη νότια Γαλλία.
Οι περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά των ποταμών Αλί (στο βόρειο τμήμα του Περπινιάν) και Οντ (νότια της Καρκασόν), τέθηκαν σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Χωριά εκκενώθηκαν και σούπερ μάρκετ έκλεισαν.
Στην Οντ, η αύξηση της στάθμης των υδάτων «είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές κατοικίες και να κοπούν στα δύο δρόμοι» σύμφωνα με την υπηρεσία καταγραφής πλημμυρών Vigicrues.
Παρατηρούμε «επίπεδα που προσεγγίζουν εκείνα του 1891», τη χρονιά μιας ιστορικής και φονικής πλημμύρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν Λαϊμπούρν, η διευθύντρια του γραφείου της περιφέρειας στην Οντ.
Έπειτα από απόφαση της περιφέρειας, αναστέλλονται για αύριο τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, ενώ η λειτουργία των σχολείων θα εξεταστεί κατά περίπτωση. Τρία κάμπινγκ εκκενώθηκαν.
Οι βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή από τη Δευτέρα, αναμένεται να ενισχυθούν έως αύριο το πρωί, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo-France.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταραντέλα: Ο πιο δημοφιλής χορός της Κάτω Ιταλίας με τις αρχαίες ελληνικές ρίζες, vid
- Φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία “Mercosur”
- Η Γροιλανδία απειλεί να φέρει στην επιφάνεια «την βαθιά ασθένεια εντός της διατλαντικής συμμαχίας»
- “Ποιον δρόμο θα πάρεις Γροιλανδέ;”- Η ανάρτηση του Λευκού Οίκου με τα έλκηθρα σε σταυροδρόμι
- Κιάρα Φεράνι: Η κορυφαία influencer της Ιταλίας, αθωώθηκε για το «Pandorogate»
- Έληξε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- «Οικία Κοκοβίκου»: Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στην αυλή του «Αντωνάκη και της Ελένης» – Δείτε εικόνες
- Παρούσα η Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων» να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»









