«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων» είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας την σαφή καταδίκη από πλευράς Ιταλίας των τουρκικών προκλήσεων.
Παράλληλα ο κ. Πέτσας σημείωσε και την διάψευση από την ρωσική πρεσβεία στην Κύπρου του τουρκικού δημοσιεύματος περί ρωσικής πρόθεσης για αναγνώριση του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα.
Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμα και για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε διακοπή συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακιων για τα ΜΟΕ. Ευελπιστούμε σε συζήτηση που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση και όχι σε κλιμάκωση».
Ερωτηθείς, ακόμα, για το θέμα προσφυγής στη Χάγη ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι για να φτάσουμε μέχρι εκεί θα πρέπει να έχουν γίνει προηγουμένως άλλα βήματα με «πρώτο την άρση των προκλητικών ενεργειών, δεύτερο να υπάρξουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, να υπάρξουν διερευνητικές διαπραγματεύσεις και μετά η συνυπογραφή συνυποσχετικού».
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















