Μετά τις πυρκαγιές αμμοθύελλα και σφοδρές χαλαζοπτώσεις,
σημειώθηκαν χθες Κυριακή το βράδυ και σήμερα το πρωί σε διάφορες περιοχές της ανατολικής Αυστραλίας, προκαλώντας νέες καταστροφές σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων μηνών.
Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτώρια, σημειώθηκε χθες το βράδυ έντονη χαλαζόπτωση, ενώ σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας μαίνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.
Και στην Καμπέρα σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις, με πολλά δέντρα να ξεριζώνονται. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ζήτησαν από τους πολίτες να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλές σημείο και να μην τα παρκάρουν κάτω από δέντρα ή ηλεκτροφόρα καλώδια.
Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη καταιγίδας.
«Έντονες καταιγίδες κινδυνεύουν να προκαλέσουν υλικές ζημιές, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται και ισχυροί άνεμοι, αλλά και κάποιες χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες», ανέφερε σε προειδοποίησή της.
Στην πολιτεία Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύκτας έγιναν δεκτές με ανακούφιση, όμως οι αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, κυρίως κατολισθήσεις.
Την ίδια ώρα ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κάτοικοι έχουν καταγράψει σε εντυπωσιακές ενός τοίχους σκόνης το οποίο προχωρούσε απειλητικά. Κάποιοι περιέγραψαν πως στη μέση της ημέρας τα πάντα σκοτείνιασαν.
«Ειλικρινά έμοιαζε με σκηνές από την αποκάλυψη, ένα τεράστιο σύννεφο που πλησίαζε, πραγματικά εντυπωσιακό, όμως θα προτιμούσα να έφερνε βροχή και όχι σκόνη», σχολίασε η Άσλεϊ Χαλ που ζει στην πόλη Ντάμπο, την πολυπληθέστερη της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Πυρκαγιές ξεσπούν κάθε χρόνο στην Αυστραλία όμως φέτος η εποχή τους ξεκίνησε πρόωρα και ήταν ιδιαίτερα έντονη εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στη χώρα.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει καεί μια περιοχή με μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό της Πορτογαλίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.000 σπίτια.
Εξάλλου οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι παρά τις βροχοπτώσεις κάποιες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Don’t Tease Me with a Good Time», το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J
- “Ώπα!”: Έτσι συνεχάρησαν την επικύρωση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ ως πρέσβειρα στην Ελλάδα!
- Ο Τραμπ απειλεί με μαζικό «λουκέτο» τα μεγάλα διεθνιστικά κανάλια στις ΗΠΑ, video
- ΕΒΕΠ: Ζητάει επίσπευση ελέγχων στα κοντέινερ με κινεζικά προϊόντα που έχουν κατασχεθεί στο λιμάνι του Πειραιά
- ΟΗΕ: Νέο βέτο των ΗΠΑ σε σχέδιο ψηφίσματος για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
- Και η Βόρεια Κορέα στην νέα εποχή του πολέμου! Τι δοκιμή έγινε
- Απλοποιείται η διαδικασία ενημέρωσης τιμών στο Παρατηρητήριο Καυσίμων – Δήλωση ανά 30 ημέρες για αμετάβλητες τιμές
- Καναδάς και Μεξικό επιθυμούν εμπορική συμφωνία «πιο δίκαιη και πιο αποτελεσματική» με τις ΗΠΑ
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή της αυθεντικής Θάσου στη γερμανική αγορά
- Επικυρώθηκε επισήμως ο διορισμός της Kimberly Guilfoyle στην Ελλάδα
Κύρια Θέματα

















