Τη λειτουργία Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ και άλλων πρωτοβάθμιων δομών υγείας, όλο το 24ώρο,
7 ημέρες την εβδομάδα και τις συμπράξεις με ιδιώτες προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ και όλες οι πρωτοβάθμιες δομές, θα συνδεθούν σε ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας που θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα διευκολύνει τους πολίτες. Αυτές τις δομές θα τις διοικεί manager και θα λειτουργούν 24/7 με τη λογική του group practice. «Θα συμβάλλονται γιατροί του Δημοσίου, αλλά και ιδιώτες και με αυτόν τον τρόπο θα έχει κανείς τη δυνατότητα να βρίσκει εκεί τον γιατρό της εμπιστοσύνης του», εξηγεί ο υπουργός.
Για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), επισημαίνει ότι θα αφορούν στην κτιριακή αναβάθμιση, το management, την αγορά μηχανημάτων και υπηρεσιών, τη λειτουργία των νοσοκομείων. Κάνει λόγο για μεταρρύθμιση – σταθμός για το ΕΣΥ, καθώς όπως αναφέρει το μοντέλο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Β. Αμερική, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας προς όφελος των ασθενών.
Παράλληλα, προαναγγέλλει την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο, στο οποίο θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επέκταση της λειτουργίας ηλεκτρονικού συστήματος ραντεβού και σε άλλες κατηγορίες ασθενών, πέραν των καρκινοπαθών.
Ο υπουργός Υγείας δηλώνει, ακόμα, πως σταδιακά θα μεταφέρονται πόροι από την περίθαλψη στην πρόληψη, αρχής γενομένης από οριζόντιες δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες από 39 ετών και πάνω.
Τέλος, σημειώνει ότι θα τονωθεί το ΕΣΥ με επιμελητές β’, θα ξαναδοθούν κίνητρα ώστε νέοι γιατροί και ειδικευόμενοι να μείνουν στον τόπο τους, ενώ παράλληλα μελετώνται μετακινήσεις κλινικών από ένα νοσοκομείο σε άλλο.
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τασούλας: Η ελληνική γλώσσα μιλιέται από λίγους, ωστόσο απλώνει τις ρίζες της σ’ όλες τις γλώσσες του δυτικού κόσμου
- Συζήτηση Γεραπετρίτη – Μπαμπινιώτη για την παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας
- Ισπανία: Οι σιδηροδρομικοί ανέστειλαν την απεργία τους – Κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση
- Κάμερα κατέγραψε τη διάλυση του κομήτη C/2025 Κ1 – Δείτε τη διαστημική φωτογραφία της εβδομάδας
- Κυρ. Μητσοτάκης: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής γλώσσας
- Ζαχαριάδης: «Το κρίσιμο στοιχείο είναι να συγκροτηθεί ένας πόλος ανταγωνιστικός στον κ. Μητσοτάκη»
- Βουλή: Άνοιξαν οι ηλεκτρονικές πλειοδοτικές δημοπρασίες για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας
- Βρετανία: Το Μπάκιγχαμ θα συνεργαστεί με την αστυνομία, αν το ζητήσει, στην έρευνα για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Σκάνδαλο ΓΣΕΕ: Και νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Η Ουάσιγκτον σύναψε πυρηνική συμφωνία με την Αρμενία









