Εν τω μέσω της Κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο «οικόπεδο 8» αναμένεται να μπουν σήμερα τα πρώτα γεωτρύπανα.
Ήδη σε μία απόσταση περίπου 100 ναυτικών μιλίων, το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πρώτες γεωτρήσεις, μία «ανάσα» από τις ακτές της Λεμεσού , δηλαδή στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το τουρκικό γεωτρύπανο συνοδεύεται από τα επίσης τουρκικά σκάφη OSMAN BEY και ORHAN BEY.
Το γεγονός πως η Τουρκία επέλεξε εκείνο το σημείο, τόσο νότια της Κύπρου, είναι πρωτόγνωρο ακόμη και σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Οι χθεσινές απειλές
Σημειώνεται πως ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε προαναγγείλει χθες την νέα τουρκική πρόκληση στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα ο ίδιος σχολίασε την σχετική NAVTEX που είχε εκδόσει η Άγκυρα για το «Οικόπεδο 8», κάνοντας λόγο για τον σκοπό της γεώτρησης με την κωδική ονομασία «Λευκωσία 1».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έχουν ανασταλεί οι άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
- Παλαιστινιακό: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών
- Επίσκεψη Μητσοτάκη στον σταθμό του μετρό Σύνταγμα εν όψει της 24ωρης λειτουργίας
- Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Οινόφυτα Βοιωτίας – Στη μάχη και ελικόπτερο
- Ο Ρούμπιο πάει… Ισραήλ εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή
- Ο κυβερνήτης της Γιούτα επιβεβαίωσε τη σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ
- 24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίου
- Τραμπ για Πούτιν: Έχω καλές σχέσεις μαζί του, αλλά η υπομονή μου εξαντλείται, video
- Τι επιδόματα θα πληρωθούν μέχρι τις 19/9
- Ο Τραμπ ετοιμάζει καίριο χτύπημα στα δίκτυα ΜΚΟ: «Θα ερευνήσουμε τον Σόρος», video
Κύρια Θέματα

















