Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών του ιταλικού κοινοβουλίου, στον ρόλο της Ιταλίας στη λιβυκή κρίση και στις προσπάθειες επίλυσής της.
«Οι εξελίξεις στην Λιβύη μας επιβάλλουν να προβληματισθούμε για πιθανό ανασχεδιασμό της στρατιωτικής μας προσπάθειας.
Θα μπορούσαμε να σκεφθούμε μια διεθνή παρουσία για να ενισχυθεί το πλαίσιο της ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα πλοία της επιχείρησης Sophia να εκτελέσουν και πάλι την κύρια αποστολή τους: να περιορίσουν την συνεχή εισροή όπλων υπέρ των διαφόρων αντιμαχόμενων πλευρών στην Λιβύη», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας και εξήγησε «ότι οι καθοριστικές αποφάσεις για την αποστολή Sophia θα πρέπει να ληφθούν στα τέλη Μαρτίου».
Από την μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας στην Γερουσία, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία στιγμάτισε όλες τις εξωτερικές παρεμβάσεις που σημειώθηκαν στην Λιβύη» και συμπλήρωσε πως «είναι βασικής σημασίας να μπορέσει να συνεχίσει να ισχύει η κατάπαυση του πυρός, αλλά και να επιτραπεί η διαχείριση της κρίσης σε πολιτικό πλαίσιο».
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι «από εσωτερική σύρραξη, η λιβυκή κρίση έχει μετατραπεί σ’ έναν πόλεμο που διεξάγεται “μέσω αντιπροσώπων”».
(ΦΩΤΟ:Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άγρια επίθεση 16χρονου σε 15χρονο στην Ανατολή Ιωαννίνων – Του έσπασε την κάτω γνάθο
- Β. Σπανάκης: Έρχεται νέος ληξιαρχικός νόμος και αναβάθμιση του Ειδικού Ληξιαρχείου
- Η… βόλτα της Φινλανδής πρώην πρωθυπουργού στο «εμπόλεμο» Κίεβο, vid
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ
