που διατηρεί το ανθρώπινο ήπαρ έξω από το σώμα για μία ολόκληρη εβδομάδα και επιπλέον βελτιώνει την κατάσταση της υγείας του. Το επίτευγμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων οργάνων για μεταμόσχευση, σώζοντας τις ζωές πολλών ασθενών με σοβαρές παθήσεις του ήπατος ή με καρκίνο.
Μέχρι σήμερα το ήπαρ μπορεί να συντηρηθεί με ασφάλεια έξω από το σώμα μόνο για λίγες ώρες (συνήθως γύρω στις 12). Η νέα τεχνολογία όχι μόνο επιτρέπει τη διατήρηση του ήπατος του δότη για επτά ημέρες, αλλά επιπλέον μπορεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία του, αν το όργανο έχει δυσλειτουργίες και αρχικά δεν θεωρείται κατάλληλο για μεταμόσχευση.
Οι δοκιμές της νέας μεθόδου έδειξαν ότι έξι στα δέκα όργανα ήπατος που είχαν απορριφθεί από όλα τα κέντρα μεταμοσχεύσεων της Ευρώπης κατέστη δυνατό να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία μετά από παραμονή μίας εβδομάδας στη νέα συσκευή.
Οι συνεργαζόμενοι στο πρόγραμμα Liver4Life γιατροί, βιολόγοι και μηχανικοί της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής (ΕΤΗ) και του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, καθώς επίσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης και του Ινστιτούτου Wyss Zurich, με επικεφαλής τον καθηγητή Χειρουργικής Πιέρ-Αλέν Κλαβιέν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοτεχνολογίας «Nature Biotechnology».
Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:
https://www.nature.com/articles/s41587-019-0374-x
Παύλος Δρακόπουλος/ΑΠΕ ΜΠΕ
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διήμερη «απόβαση» του ζεύγους Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεθυσμένος άντρας οδηγούσε ροζ παιδικό αυτοκινητάκι σε δρόμο του Καναδά! vid
- Πλεύρης για καραβάνια αλλοδαπών στην Κρήτη: «Παρακολουθούμε αν υπάρχει σκοπιμότητα από πίσω»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 26χρονο μετά από καταγγελία της 20χρονης συντρόφου του για βιασμό
- Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 3.500 drones και 190 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο
- Γυναίκα πούλησε…κυριολεκτικά την ψυχή της για μια συλλογή από κούκλες Labubu!
- Θεσσαλονίκη: 46χρονος είχε αδυναμία …στις δοκούς αλουμινίου
- Τι ειπώθηκε για την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
Κύρια Θέματα

















