Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να επιστρέψει στο Ιράκ στην περίπτωση που αποσυρθούν από τη χώρα αυτή οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές.
«Η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ θα το καταστήσει εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία και επιθέσεις θα πλήξουν την περιοχή και την Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αμάν μαζί με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφάντι.
Αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο Μάας είπε ότι αν η Τεχεράνη θέλει την αποκλιμάκωση, τότε θα πρέπει να σταματήσει να διασαλεύει την τάξη στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράκ. Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε εξάλλου ότι ο ιρανικός λαός έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του με ειρηνικά μέσα.
Ο Σαφάντι, από την πλευρά, του, αναφέρθηκε στο θέμα της Λιβύης και είπε ότι το χάος στη χώρα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μαγνήτη για τους τρομοκράτες.
Αύριο Τρίτη, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ ξεκινά περιοδεία στην Ευρώπη με στόχο να συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πολωνία σε Ε.Ε.: Σταματήστε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
- Δύσκολες στιγμές στη Γαλλία: Παραλύει αύριο η χώρα λόγω απεργιών
- Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε από Τούρκο
- Τους πήραν χαμπάρι! Παγκόσμιος περίγελος το ΝΑΤΟ μετά την απάτη με την «εισβολή ρωσικών drones», video
- Ρωσία σε Ε.Ε.: «Με τις συνεχείς κυρώσεις δεν πετυχαίνετε τίποτα»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
Κύρια Θέματα

















